Puinen risti. Etiopialainen mies nousee rappusia. Taustalla vihreä metsäinen laakso.

Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Joh. 20:21

Lähetys- ja avustustyö

Kirkko on olemassa, koska sillä on tehtävä: julistaa Jeesusta Kristusta maailman pelastajana ja edistää Jumalan valtakunnan toteutumista. Kirkko ja kaikki kristityt ovat Jumalan lähetyksen (Missio Dei) palveluksessa.  Jokaista kristittyä kutsutaan tähän tehtävään omien lahjojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan!

Evankeliumin julistaminen, diakoninen palvelu ja vaikuttaminen yhteisen hyvän edistämiseksi niin lähellä kuin kaukana kuuluvat kokonaisvaltaiseen lähetykseen. Evankeliumi rohkaisee palvelemaan ja välittämään lähimmäisistä ja koko luomakunnasta. Jumalan tahdon mukaisesti kirkko tekee vaikuttamistyötä yhteisen hyvän edistämiseksi ja toimii oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Seurakunnat toteuttavat lähetys- ja avustustyötä yhteistyössä lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Seurakunnallamme on kahdeksan nimikkolähettiä ja 11 nimikkokohdetta. Lisäksi kerhoilla ja piireillä on kummikohteita.  Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa kirkon kansainvälisen diakonian tehtävää. Periaatteena on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta. Tavoitteena on pysyvä muutos.  

Voit olla mukana tässä työssä yksin ja yhdessä muiden kanssa osallistumalla seurakunnan toimintaan, rukoilemalla ja keräämällä varoja.