Seurakuntatyö Burjatian Ulan Udessa

Venäjä

Ulan Ude on Burjatian tasavallan pääkaupunki Itä-Siperiassa. Kaupungissa toimii luterilainen Kristuksen armon seurakunta, joka kuuluu Inkerin kirkkoon. Seurakuntaan on valmistumassa kirkko vuoden 2021 aikana. Sen on suunniteltu palvelevan paitsi burjaattityötä myös laajemmin Itä-Siperian ja Kaukoidän alueiden ja kansojen raamattukoulutuksen ja työntekijäkoulutuksen tarpeita.

Venäläisen enemmistön keskellä asuvat burjaatit ovat alkuperältään mongoleja ja tunnustavat tiibetinbuddhalaisuutta ja shamanismia. Burjaatit kuuluvat vähiten evankeliumilla saavutettujen kansojen joukkoon. Kiinnostus kristinuskoon on kasvussa.

Vuonna 2020 merkittävä tapahtuma oli, kun Inkerin kirkon koulutuskeskuksessa opiskellut ja pappisdiakoniksi vihitty burjaattikristitty Aleksandr Dyshenov palasi perheineen takaisin Burjatiaan. Hänet siunattiin syksyllä palvelemaan seurakuntaa diakonina ja näin häntä valmennetaan seurakunnan tulevaksi paimeneksi kirkkoherrana pitkään toimineen Vladimir Nikiforovin rinnalla.

Lähetysyhdistys Kylväjän työntekijät ovat mukana evankeliointi-, diakonia- ja lapsityössä sekä tuottamassa burjaatinkielistä hengellistä kirjallisuutta.

Työ Itä-Siperiassa

Nimikkokohderaportti

Ulan Uden valmistumassa oleva kirkko talvella.

Seurakuntatyö Burjatian Ulan Udessa on Halikon nimikkokohde.

Seurakuntatyötä ja kirkkorakennushanketta Burjatian Ulan Udessa voi tukea:

Lähetysyhdistys Kylväjä
Mobile Pay: 18437, viesti: postinumerosi Ulan Ude
Numeroon 16499 10 euron lahjoitus tekstiviestillä: KYLVAJA 10 postinumerosi Ulan Ude tai 30 euron lahjoitus tekstiviestillä: KYLVAJA 30 postinumerosi Ulan Ude
Lähetysyhdistys Kylväjä: FI57 4405 0010 0212 96, viite: 530010010

Keräyslupa:  Koko Suomessa Ahavenanmaata lukuun ottamatta RA/2016/472, voimassa 1.1.2017–31.12.2021.