Rippikoulu koronavirusepidemian aikana

Rippikoulu jatkuu myös koronaviruksesta aiheutuvan poikkeustilan aikana. Kevään yhteiset tapaamiset on kuitenkin peruttu, mutta niiden aiheita käsitellään etätehtävien kanssa.

Vielä on epävarmaa, voidaanko kesän leirejä järjestää. Ihmisten terveys ja sitä turvaavat viranomaismääräykset ovat myös rippikoulussa ehdoton lähtökohta ja ne ohjaavat tulevan rippikoulukesän suunnittelua. Leirejä järjestetään vasta, kun viranomaiset ovat antaneet siihen selkeän luvan.

Seurakunnassa suunnitellaan parhaillaan erilaisia vaihtoehtoja rippikoulun leirijakson toteuttamiseksi, ja niistä tiedotetaan heti kun päätöksiä on pystytty tekemään.

Rippikoulu saadaan käytyä tänä vuonna. Tavalla tai toisella.

Rippikoulut vuonna 2020

Ripariryhmien omat sivut löytyvät täältä.

Kaikissa kysymyksissä sinua palvelee rippikoulupappi Lasse
044 774 5378, **@**

Teemarippikoulut 2021

Ensi vuonna järjestetään kaksi teemarippikoulua: laskettelurippikoulu Ruotsin Åressa ja vaellusrippikoulu Kairosmajalla Pyhätunturilla. Niihin ilmoittaudutaan jo nyt toukokuussa.

Tietoa teemarippikouluista ja niihin ilmoittautumisesta löytyy täältä.

Mikä rippikoulu?

Rippikoulussa saa yhdessä toisten kanssa kysellä, etsiä, epäillä ja löytää. Siellä hankitaan elämän eväitä yhdessä pohtien ja keskustellen, laulaen ja soittaen, rukoillen ja seurakunnan toimintaan osallistuen. Samalla saa oppia paljon siitä uskosta, johon kirkon jäsenet on kastettu. Teemariparilla saa lisäbonuksena elämyksiä lumisilta rinteiltä tai Lapin yöttömästä yöstä.

Mukaan pääsee, kun täyttää kyseisen vuoden loppuun mennessä 15 vuotta. Rippikouluun voi tulla sellainenkin, joka ei vielä ole kirkon jäsen.

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoululaisten, kotien ja koko seurakunnan yhteinen ilojuhla. Konfirmaatio on jumalanpalvelus, jossa rippikoulun käynyt nuori tunnustaa kristillisen uskon yhdessä seurakunnan kanssa, ja seurakunta vahvistaa nuorta siunauksellla ja rukouksilla. Konfirmaation jälkeen rippikoulun ohjaajat ja isoset vierailevat mahdollisuuksien mukaan niissä kodeissa, joihin heidät on kutsuttu.

Kysyttävää?
Ota yhteyttä rippikoulupappiin!
Lasse Lindberg 044 774 5378,

Aikuisena rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä aikuisenakin.

Ota yhteyttä pastori Martti Santakariin 044 774 5264, **@**

Ripariryhmien omat sivut 2020

Tältä sivulta löydät rippikouluryhmien omat sivut, jonne päivittyy rippikouluryhmien aikatauluja ja muita tietoja Lue lisää

Rippikoulut vuonna 2020

Täältä löydät kaikkien ripariryhmien aikataulut Lue lisää

Teemarippikoulut 2021

Tietoa vuoden 2020 teemaripareista Lue lisää

Entä jos jokin yhteinen tapaaminen jää välistä?

Ei huolta, hoidetaan asia yhdessä! Lue lisää

Leirikuvia 2018
Leirikuvia 2017
Leirikuvia 2016

Teemariparit 2021

Ensi vuonna järjestetään kaksi teemarippikoulua: laskettelurippikoulu Ruotsin Åressa ja vaellusrippikoulu Kairosmajalla Pyhätunturilla.

Ilmoittautuminen alkaa
to 14.5. klo 17.

Tietoa teemaripareista

Ripari.fi -sivuille on koottu nuorten kertomuksia, videoita, blogeja ja twiittejä rippikouluajalta tältä kesältä. Klikkaa yllä olevaa logoa ja käy tutustumassa sivuihin!