Rippikoulut 2022

Rippikouluryhmät ovat aloittaneet toimintansa.

Tämän vuoden rippikouluryhmät ovat jo hyvässä vauhdissa! Löydät oman ryhmäsi tarkemmat tiedot ryhmien omilta sivuilta.

Ripariryhmien omat sivut löydät tästä.

Näiltä sivuilta löydät Salon seurakunnan vuoden 2022 riparien aikataulut, sekä Lassen ja Villen tekemän infovideon, joka jaettiin yläkouluihin.

Ihmisiä piirissä nurmella

Riparifaktaa

• Salossa riparin käy noin 85% kaikista 15-vuotiaista
  • Rippileiri maksaa Salossa  10 euroa leirivuorokaudelta, eli leirin pituudesta riippuen 60 euroa tai 70 euroa. Leirimaksusta voi taloudellisin perustein pyytää vapautusta seurakunnan diakoniatyöltä. Päiväripari on maksuton.
  • Rippikoulu on noin puolen vuoden kokonaisuus, joka koostuu kahdesta osasta, seurakuntajaksosta ja intensiivijaksosta. Seurakuntajakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja omaan rippikouluryhmään. Intensiivijaksolla, eli leirillä tai päiväripariviikolla, eletään yhdessä ja perehdytään siihen, mitä kaikkea kristillinen usko on.
  • Ripari huipentuu konfirmaatioon, joka on nuorten ja perheiden yhteinen juhlajumalanpalvelus.
  • Riparille on tervetulleita myös ne nuoret, jotka eivät ole kastettuja tai seurakunnan jäseniä. Riparin aikana on mahdollisuus halutessaan tulla kastetuksi ja liittyä seurakunnan jäseneksi. Mikäli nuori on kastettu toisen kristillisen yhteisön jäseneksi, tarkoittaa konfirmaatiotoimitukseen osallistuminen hänelle Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.
  • Myös erityisnuoret voivat käydä rippikoulun. Erityisnuorten rippikoulu järjestetään tarvittaessa yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen seurakuntien kanssa. Ota yhteyttä, mikäli teidän perheessänne on riparille haluava erityisnuori.
  • Riparin käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatioon osallistuminen antaa oikeuden kummin tehtävään ja oikeuden asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Kaikissa kysymyksissä älä epäröi olla yhteydessä