Rippikoulut 2022

Vuonna 2022 Salon seurakunnassa vietetään ripareita 15 eri ryhmässä. Kesällä ja talvella, leireillä ja päiväripareina. Tänä vuonna rippikouluun kutsutaan erityisesti vuonna 2007 syntyneet nuoret. Lisäksi järjestetään kolme teemariparia: lasketteluripari, vaellusripari ja luova ripari.

Leirejä vietetään Naarilan, Kesä-Angelan, Lammenjärven ja Reilan leirikeskuksissa sekä Juvankosken kesäkodissa.

Voit tutustua seurakunnan leirikeskuksiin täällä.

Jos leirit eivät ole sinun juttusi, voit käydä riparin myös päiväriparina kesällä tai talvella. Päiväriparilla vietetään viikko yhdessä Salon keskustassa, mutta yöksi pääsee kotiin nukkumaan.

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Löydät ryhmäjaon tästä.

Rippikouluryhmät aloittavat toimintansa loka-marraskuussa. Ryhmän aloittamisesta ollaan yhteydessä syys-lokakuussa.

Vuonna 2007 syntyneille seurakunnan jäsenille on lähetetty postilla kotiin kutsu rippikouluun. Jos et ole seurakunnan jäsen, tai jostain syystä kutsu ei ole tavoittanut sinua, voit pyytää itsellesi kutsun ottamalla yhteyttä rippikoulupappi Lasseen. Kutsun yhteydessä on annettu jokaiselle henkilökohtainen ilmoittautumisnumero, jota tarvitaan rippikouluun ilmoittautumisessa. Mikäli et muista ilmoittautumisnumeroasi, voit kysyä sitä Lasselta.

Riparille ilmoittautuessa saa esittää yhden kaveritoiveen käyttämällä ilmoittautumislomakkeen kaverikoodia. Huomaa, että kaverikoodi ei ole sama, kuin postissa kotiin tullut ilmoittautumisnumero, vaan lomake tekee sinulle oman kaverikoodin sen jälkeen kun olet ilmoittautunut. Tämän koodin voit sitten antaa kaverillesi, joka lisää sen ilmoittautumisensa yhteydessä, ja näin pääsette varmasti samaan ryhmään.

Riparille ilmoittautuessa valitaan kolme eri ryhmätoivetta ja jokin näistä ryhmätoiveista toteutetaan. Ryhmiä ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä, eli kiirettä ilmoittautumisen kanssa ei ole.

Ilmoittaudu mukaan, vaikka kävisit riparin jossain muualla kuin Salossa. Sinuun ollaan yhteydessä riparin etukäteisjakson merkeissä. Rippikoulu on myös mahdollista käydä yksityisesti.

Näiltä sivuilta löydät Salon seurakunnan vuoden 2022 riparien aikataulut, sekä Lassen ja Villen tekemän infovideon, joka jaettiin yläkouluihin.

Ihmisiä piirissä nurmella

Riparifaktaa

• Salossa riparin käy noin 85% kaikista 15-vuotiaista
  • Rippileiri maksaa Salossa  10 euroa leirivuorokaudelta, eli leirin pituudesta riippuen 60 euroa tai 70 euroa. Leirimaksusta voi taloudellisin perustein pyytää vapautusta seurakunnan diakoniatyöltä. Päiväripari on maksuton.
  • Rippikoulu on noin puolen vuoden kokonaisuus, joka koostuu kahdesta osasta, seurakuntajaksosta ja intensiivijaksosta. Seurakuntajakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja omaan rippikouluryhmään. Intensiivijaksolla, eli leirillä tai päiväripariviikolla, eletään yhdessä ja perehdytään siihen, mitä kaikkea kristillinen usko on.
  • Ripari huipentuu konfirmaatioon, joka on nuorten ja perheiden yhteinen juhlajumalanpalvelus.
  • Riparille on tervetulleita myös ne nuoret, jotka eivät ole kastettuja tai seurakunnan jäseniä. Riparin aikana on mahdollisuus halutessaan tulla kastetuksi ja liittyä seurakunnan jäseneksi. Mikäli nuori on kastettu toisen kristillisen yhteisön jäseneksi, tarkoittaa konfirmaatiotoimitukseen osallistuminen hänelle Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.
  • Myös erityisnuoret voivat käydä rippikoulun. Erityisnuorten rippikoulu järjestetään yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen seurakuntien kanssa. Ota yhteyttä, mikäli teidän perheessänne on riparille haluava erityisnuori.
  • Riparin käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatioon osallistuminen antaa oikeuden kummin tehtävään ja oikeuden asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Kaikissa kysymyksissä älä epäröi olla yhteydessä

Seurakuntapastori vs. Rippikoulutyö
Salon seurakunta