Rippikoulut 2023

Tervetuloa riparille!

Vuonna 2023 Salon seurakunnassa järjestetään 19 rippikouluryhmää. Kesällä ja talvella, leireinä ja päiväripareina.  Vuonna 2023 rippikouluun kutsutaan erityisesti vuonna 2008-syntyneet Salon seurakunnan jäsenet. Myös seurakuntaan kuulumattomat nuoret ovat tervetulleita rippikouluun! Kolme ripariryhmää ovat niin sanottuja teemaripareita, lasketteluripari, tunturiripari ja luova ripari.

Leirejä vietetään Naarilan, Kesä-Angelan, Lammenjärven ja Reilan leirikeskuksessa, sekä Juvankosken kesäkodissa.

Voit tutustua seurakunnan leirikeskuksiin täällä.

Jos leirit eivät ole sinun juttusi, voit käydä riparin myös päiväriparina kesällä tai talvella. Päiväriparilla vietetään viikko yhdessä Salon keskustassa, mutta yöksi pääsee kotiin nukkumaan.

Onko teillä kotona erityisnuori, joka tarvitsisi erityisjärjestelyjä rippikoulun käymisen kanssa? Ole yhteydessä rippikoulupappiin, niin löydämme  yhdessä hänelle sopivan tavan käydä rippikoulua.

Teemariparien ilmoittautuminen on jo päättynyt. Luovalla riparilla on vielä tilaa!

Ensi vuoden teemaripareina järjestetään lasketteluripari Ylläksellä, tunturiripari Pyhätunturilla ja luova ripari Naarilan leirikeskuksessa. Teemaripareilla saa rippikoulukokemukseensa lisäbonuksena elämyksiä Ylläksen rinteiltä, Lapin kesän yöttömästä yöstä tai eri taiteenlajien parista.

Teemaripareille ilmoittauduttiin toukokuussa. Lasketteluripari ja tunturiripari ovat täynnä, mutta luovalla riparilla on vielä tilaa. Jos luova ripari kiinnostaa sinua, klikkaa lisätietoja tästä linkistä.

Lisätietoja teemaripareista täällä.

Ripareille ilmoittaudutaan elo-syyskuussa 2022

Vuonna 2008-syntyneille seurakunnan jäsenille lähetetään kesän aikana kutsu rippikouluun postitse. Tarkkaile siis postiasi! Jos et ole seurakunnan jäsen, ja haluat kutsun rippikouluun, voit olla yhteydessä rippikoulupappi Lasseen. Kutsun yhteydessä saat henkilökohtaisen ilmoittautumisnumeron, jonka avulla ilmoitetaan ryhmäjako.

Ilmoittautuminen rippikouluihin alkaa näillä sivuilla 17.8.2022 ja jatkuu 4.9.2022 asti. Ryhmäjako julkaistaan ilmoittautumisnumeroiden avulla seurakunnan nettisivuilla viimeistään 19.9.2022

Kaverin kanssa samaan ryhmään?

Rippikouluihin ilmoittautuessa valitset neljä ryhmävaihtoehtoa ja saat paikan joistakin näistä ryhmistä. Ilmoittautuessa on mahdollista esittää yksi kaveritoive, joka varmasti voidaan toteuttaa.

Kun olet ilmoittautunut riparille, saat ilmoittautumisvahvistuksessa henkilökohtaisen kaverikoodin. Kun kaverisi kirjoittaa sinun koodisi ilmoittautumisen yhteydessä, järjestelmä linkittää hänet automaattisesti samoihin ryhmävaihtoehtoihin jotka sinä olet ilmoittanut, ja varmistaa että pääset samaan ryhmään kaverisi kanssa. Kannattaa siis jutella kaverin kanssa etukäteen, mitkä ryhmävaihtoehdot sopivat molemmille.

Ihmisiä istuu nurmella
Rippikoulu on yhteistä ihmettelyä

Riparifaktaa

• Salossa riparin käy noin 85% kaikista 15-vuotiaista
  • Rippileiri maksaa Salossa  10 euroa leirivuorokaudelta, eli leirin pituudesta riippuen 60 euroa tai 70 euroa. Leirimaksusta voi taloudellisin perustein pyytää vapautusta seurakunnan diakoniatyöltä. Päiväripari on maksuton.
  • Rippikoulu on noin puolen vuoden kokonaisuus, joka koostuu kahdesta osasta, seurakuntajaksosta ja intensiivijaksosta. Seurakuntajakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja omaan rippikouluryhmään. Intensiivijaksolla, eli leirillä tai päiväripariviikolla, eletään yhdessä ja perehdytään siihen, mitä kaikkea kristillinen usko on.
  • Ripari huipentuu konfirmaatioon, joka on nuorten ja perheiden yhteinen juhlajumalanpalvelus.
  • Riparille on tervetulleita myös ne nuoret, jotka eivät ole kastettuja tai seurakunnan jäseniä. Riparin aikana on mahdollisuus halutessaan tulla kastetuksi ja liittyä seurakunnan jäseneksi. Mikäli nuori on kastettu toisen kristillisen yhteisön jäseneksi, tarkoittaa konfirmaatiotoimitukseen osallistuminen hänelle Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.
  • Myös erityisnuoret voivat käydä rippikoulun. Erityisnuorten rippikoulu järjestetään tarvittaessa yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen seurakuntien kanssa. Ota yhteyttä, mikäli teidän perheessänne on riparille haluava erityisnuori.
  • Riparin käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatioon osallistuminen antaa oikeuden kummin tehtävään ja oikeuden asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Kaikissa kysymyksissä älä epäröi olla yhteydessä