Rippikoulut 2025

Tervetuloa riparille, erityisesti vuonna 2010 -syntyneet nuoret.

Vuonna 2025 Salon seurakunnassa järjestetään monta rippikouluryhmää. Kesällä ja talvella, leireinä ja päiväripareina. Myös seurakuntaan kuulumattomat nuoret ovat tervetulleita rippikouluun! Kuusi ripariryhmää ovat niin sanottuja teemaripareita: lasketteluripari, tunturiripari, luova ripari, leffaripari, ratsastusripari, partioripari.

Leirejä vietetään Naarilan, Kesä-Angelan, ja Reilan leirikeskuksessa, sekä Juvankosken kesäkodissa. Voit ilmoittautua mihin ryhmään vain haluat huolimatta siitä, missä päin Salon seurakuntaa asut.

Voit tutustua seurakunnan leirikeskuksiin täällä.

Jos leirit eivät ole sinun juttusi, voit käydä riparin myös päiväriparina kesällä tai talvella. Päiväriparilla vietetään viikko yhdessä Salon keskustassa, mutta yöksi pääsee kotiin nukkumaan.

Vuonna 2025 järjestämme pienryhmäriparin erityisesti niille nuorille, jotka haluavat yksilöllisemmän rippikoulukokemuksen. Pienryhmäripari sopii erityisesti heille, jotka koulunkäynnissä tarvitsevat enemmän tukea.

Kehitysvammaisten rippikoulut järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen muiden seurakuntien kanssa.

Kaverin kanssa samaan ryhmään?

Rippikouluihin ilmoittautuessa valitaan vähintään neljä ryhmävaihtoehtoa ja lähtökohtaisesti saat paikan joistakin näistä annetuista vaihtoehdoista. Ilmoittautuessa on mahdollista esittää yksi kaveritoive, joka varmasti voidaan toteuttaa. Ryhmiä ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kun olet ilmoittautunut riparille, saat ilmoittautumisvahvistuksessa henkilökohtaisen kaverikoodin, jonka voit antaa yhdelle kaverillesi. Kun kaverisi kirjoittaa sinulta saamansa koodin ilmoittautumislomakkeeseen, järjestelmä linkittää hänet automaattisesti samoihin ryhmävaihtoehtoihin jotka sinä olet ilmoittanut, ja näin varmistaa että pääsette samaan ryhmään kaverisi kanssa. Huomaa, että sinulla tulee olla samat ryhmätoiveet kuin kaverillasi. Kannattaa siis jutella kaverin kanssa etukäteen, mitkä ryhmävaihtoehdot sopivat molemmille. Kaveri, joka on käyttänyt sinun koodia, ei saa ilmoittautumisvahvistuksessa enää omaa koodia jaettavaksi toiselle kaverille.

Rippileirille jonnekin muualle kuin Salon seurakuntaan?

Mene ihmeessä! Jos olet löytänyt sinua kiinnostavan rippileirin jostain muualta kuin Salosta niin kannattaa ilman muuta hakea sinne. Ilmoittauduthan kuitenkin myös Salon seurakunnan riparille ja valitse ilmoittautuessa ensimmäiseksi vaihtoehdoksi "Käyn rippileirin muualla kuin Salossa." Ripariin kuuluu leirin lisäksi keväällä seurakuntaan tutustumisjakso, johon pääset osallistumaan muiden mukana.

Ryhmävaihtoehdot löydät täältä!

Muutoksia rippikoulutyössä syksyllä 2024

Rippikoulupappi Lasse Lindberg jää elokuun alusta vanhempainvapaalle joulukuun loppuun asti.

Rippikoulujen ilmoittautumisista, ryhmäjaoista ja syksyn aloituspäivistä vastaa pastori Maria Rainio-Alaranta.

Ihmisiä piirissä nurmella

Riparifaktaa

  • Salossa riparin käy vuosittain reilu 80% kaikista 15-vuotiaista
  • Rippileiri maksaa Salossa 10 euroa leirivuorokaudelta, eli leirin pituudesta riippuen 60 euroa tai 70 euroa. Leirimaksusta voi taloudellisin perustein pyytää vapautusta seurakunnan diakoniatyöltä. Päiväripari on maksuton. Teemaripareilla on oma hinnoittelunsa.
  • Rippikoulu on noin puolen vuoden kokonaisuus, joka koostuu kahdesta osasta: seurakuntajaksosta ja leiristä tai päiväripariviikosta. Seurakuntajakson aikana tutustutaan seurakunnan toimintaan ja omaan rippikouluryhmään. Leirillä tai päiväripariviikolla eletään yhdessä ja perehdytään siihen, mitä kaikkea kristillinen usko on.
  • Ripari huipentuu konfirmaatioon, joka on nuorten ja perheiden yhteinen juhlajumalanpalvelus. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt nuori pukeutuu kristityn kastepukuun, eli albaan, hän lausuu uskontunnustuksen yhdessä muun seurakunnan kanssa, hänet siunataan ja hän osallistuu ehtoolliselle.
  • Riparille ovat  tervetulleita myös ne nuoret, jotka eivät ole kastettuja tai seurakunnan jäseniä. Riparin aikana on mahdollisuus halutessaan tulla kastetuksi ja liittyä seurakunnan jäseneksi. Mikäli nuori on kastettu toisen kristillisen yhteisön jäseneksi, tarkoittaa konfirmaatiotoimitukseen osallistuminen hänelle Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.
  • Myös erityistä tukea tarvitsevat nuoret voivat käydä rippikoulun. Erityistä tukea tarvitsevien rippikoulu järjestetään tarvittaessa yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen seurakuntien kanssa. Vuonna 2025 järjestetään näitä nuoria ajatellen pienryhmäripari. Ota yhteyttä, jos perheessänne on erityistä tukea tarvitseva nuori.
  • Riparin käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatioon osallistuminen antaa oikeuden kummin tehtävään ja oikeuden asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Kaikissa kysymyksissä älä epäröi olla yhteydessä