Kesäkonsertti "Seineltä Salonjoelle"

urkuri Santeri Siimes urkujen soittopöydän ääressä
Uskelan kirkko

Kesäkonsertti Uskelan kirkossa klo 20, esiintyjinä urkuri Santeri Siimes

Urkutaiteilija Santerin Siimeksen konsertissa päästään pariisilaistunnelmiin. Ohjelmassa on Pariisissa työskennelleiden tai ainakin opiskelleiden ranskalaisten ja belgialaisten romantiikan ajan säveltäjien musiikkia - suurelta osin Suomessa varsin vähän tunnettua ohjelmistoa, joka kuitenkin sopii erinomaisesti Uskelan kirkon romanttiselle soittimelle. Konsertin päättää esimerkki Siimeksen omasta ranskalaishenkisestä urkutuotannosta, niin ikään Seinen rannoilta innoituksensa saanut Suite parisienne.

Helsingissä 1981 syntynyt, urkujen- ja pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa opiskellut Santeri Siimes on muusikkona omistautunut erityisesti ranskalais-romanttisen koulukunnan ohjelmiston laaja-alaiseen esilletuomiseen. Hän on esiintynyt ympäri Suomea ja useissa Euroopan maissa.

Säveltäjänä Siimes on itseoppinut. Hänen tuotantonsa käsittää mm. kaksitoista urkusinfoniaa, muita soolosoitinteoksia uruille, pianolle, cembalolle, kitaralle ja huilulle sekä kamari-, orkesteri- ja vokaalimusiikkia, yhteensä noin 150 teosta. Sävellyskonsertteja hän on pitänyt Helsingin Kallion kirkossa vuonna 2003 ja Helsingin tuomiokirkossa 2007. Vuonna 2011 Siimeksen teos Trois études voitti toisen palkinnon kansainvälisessä Aristide Cavaillé-Coll -sävellyskilpailussa Ranskassa.

Musiikillisen työn ohella Santeri Siimes on opiskellut romaanista filologiaa Helsingin yliopistossa ja toiminut useiden romaanisten kielten opettajana sekä kääntäjänä. Nykyisin hän opettaa galegon kieltä ja Galician kirjallisuutta Helsingin yliopiston Humanistisessa tiedekunnassa sekä portugalia Helsingin yliopiston Kielikeskuksessa.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10€

Salo-Uskela