Kitarakonsertti, Santeri Rautiainen

Mustavalkokuva, kitaristi soittaa kitaraansa
Teijon kirkon kirkkosali

Kitaristi Santeri Rautiaisen perinteinen kesäkiertue saapuu Teijon kirkkoon. Ohjelmassa on renessanssin, barokin, klassisromantiikan ja neoklassismin musiikkia säveltäjiltä François de Fossa, J.S. Bach, Vicente Asencio ja John Dowland. Ohjelmassa kuuluvat niin espanjalainen kitaravirtuositeetti kansallisromanttisine vaikutteineen, kuin barokin ja renessansin pohdiskelevaisuus ja melankolia.

Santeri Rautiainen on nuori muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia tuoden klassisen kitaran ilmaisuvoimaa esiin ympäri Suomea. Kotimaan lisäksi konsertit lukuisissa Euroopan maissa ovat työllistäneet Rautiaista. Soolo- ja kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin 1500- luvun kielisoitinmusiikin kuin modernin säveltaiteen mikrotonaalisten ulottuvuuksien parissa. Viime aikoina hän on erityisesti perehtynyt barokkimusiikin äänen löytämiseen klassisella kitaralla. Lisäksi hän pyrkii kartoittamaan kitaraohjelmiston vähemmälle huomiolle jääneitä mestariteoksia, jotta hän voisi kuratoida eri yleisöilleen persoonallisia konserttikokonaisuuksia. Tulevaisuudessa tähtäimenä on myös klassisen kitaran soittotekniikoiden vakuuttava representaatio elektronisessa ympäristössä.
Musiikillisen peruskivensä Rautiainen muurasi opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, jonka jälkeen hän opiskeli Alicanten yliopiston mestariohjelmassa. Tällä hetkellä hän viimeistelee opintojaan Maastrichtin konservatoriolla Hollannissa.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Perniö