Kesäkonsertti "Eine kleine Bachmusik"

Kaksi naista, kaksi miestä, musta tausta
Kiskon kirkko

Kesäkonsertti Kiskon kirkossa klo 20, Barokkiyhtye Baccano
Hanna Haapamäki, nokkahuilu
Anni Elonen, viulu
Jussi Seppänen, sello
Eero Palviainen, luuttu

Konsertissa kuullaan osia J.S. Bachin soolosellosarjoista, koraaleista ja kantaateista.
Johann Sebastian Bach merkitsi, poikkeuksena moniin aikalaisiinsa, sävellyksiinsä hyvin tarkasti halutun instrumentaation. Toisaalta Bach oli myös suuri sovitusten rakastaja. Sovittaminen, sävellyksen uudelleen työstäminen ja teosten transponointi eri sävellajiin oli tavanomainen käytäntö barokin aikana, eikä Bachkaan kokenut tätä vieraaksi suhteessa niin omaan kuin aikalaissäveltäjiensäkin musiikkiin. Suuri osa Bachin kamarimusiikista löytyy useina säveltäjän omina eri versioina ja instrumentaatioina. Erityisesti hänen yli kaksisataa säilynyttä kantaattiaan ovat tässä suhteessa melkoinen löytötavaratalo. Säveltäjämestari etsi erilaisia tapoja ilmaista samaa ideaa erilaisin painotuksin ja äänenvärein. Tällä kierrätyksellä Bach saattoi myös varmistaa, että hänen parasta musiikkiaan kuultaisiin useammin kuin vain kerran.

Aikakauden soittimia käyttävä Baccano-barokkiyhtye on maamme eturivin barokkimuusikoista koostuva yhtye, joka on vuodesta 2002 esiintynyt laajalti ympäri Suomea. Sen jäsenet ovat yhdessä ja erikseen esiintyneet merkittävimmillä kotimaisilla musiikkijuhlilla, konsertoivat eri yhtyeiden jäseninä ympäri Eurooppaa ja soittavat mm. maamme vanhan musiikin orkestereiden soolosoittajina. Baccanon napolilaista barokkimusiikkia sisältävä ensilevy julkaistiin Alba-levymerkillä vuonna 2011. Suomen Kulttuurirahasto sekä Alfred Kordelinin säätiö ovat tukeneet Baccanon toimintaa.

Nokkahuilisti-traversisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hanna soittaa nokkahuilua ja traversoa Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Espoon barokissa, ja häntä on myös kuultu samaisten orkesterien sekä Barocco Borealen että Kymi Sinfoniettan solistina. Hanna on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin perustajajäsen.

Anni Elonen työskentelee musiikin ja kulttuurin kentällä eri tehtävissä mm. viulistina, laulajana, opettajana, kouluttajana ja tuottajana. Hän on monipuolinen muusikko, joka viihtyy lavalla musisoimassa niin vanhaa musiikkia, viihdemusiikkia kuin pop-rockiakin ja esiintyy aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla mm. Helsingin Barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Ensemble Un'altra ondatan ja Soria Duo & Bandin jäsenenä.

Eero Palviainen aloitti luutunsoiton Turun konservatoriossa, josta siirtyi Sibelius-Akatemiaan ensimmäisenä solistisen osaston luutunsoiton opiskelijana, opettajana Leif Karlson. Hän jatkoi 1987 opintojaan Hopkinson Smithin johdolla Baselin konservatoriossa, jossa suoritti diplomin 1992. Hänen soolo-ohjelmistonsa ulottuu varhaisrenessanssista myöhäisbarokkiin soittimina renessanssiluuttu, vihuela, arkkiluuttu, teorbi, barokkikitara ja barokkiluuttu. Palviainen esiintyy aktiivisesti sekä Suomessa että eri puolilla Eurooppaa.

Jussi Seppänen on opiskellut sellonsoittoa Tampereen konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Amsterdamin konservatoriossa. Suomen Kansallisoopperan orkesterin jäsen Jussi Seppänen on ollut vuodesta 2004. Barokkisellistinä Seppänen toimii lukuisissa kokoonpanoissa, barokkiyhtye Baccanon lisäksi mm. Suomalaisessa barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa ja Trio Origossa.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10€

Kisko