Kesäkonsertti "Kansanvirsien pyörteissä"

Senni Valtonen, kasvokuva, tumma tausta
Kiikalan kirkko

Kesäkonsertti Kiikalan kirkossa klo 20
Senni Valtonen, kannel, nyckelharpa, puhaltimet, laulu

Senni Valtonen soittaa virsiä, improvisaatioita ja perinnesävelmiä kansansoittimilla - konsertissa kuullaan kanteletta, nyckelharpaa, erilaisia puhaltimia ja laulua.

Senni Valtonen on monipuolinen muusikko, kanttori, opettaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti, joka uiskentelee mielellään erilaisten kansansoitinten sopassa.

Orivedeltä, Eräjärven kylästä kotoisin oleva Valtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2012 pääaineinaan musiikkikasvatus ja kirkkomusiikki sekä vielä kansanmusiikin maisteriksi vuonna 2019. Senni toimii kanttorin virassa Munkkiniemen seurakunnassa, Helsingissä, sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Teatterimuusikkona hän on toiminut viime vuosina mm. Åbo Svenska Teaterissa ja Suomen Kansallisteatterissa, jonka yhteydessä syntynyt Tippukivitapaus-lastenlevy palkittiin Emma-palkinnolla.

Viime aikoina työn alla ovat olleet mm. monenlaiset virsiprojektit, joulukonserttiyhteistyö Marzi Nymanin kanssa, Kuiskaajan aaria -produktio Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Timo Alakotilan ja Maria Kalaniemen kanssa hiljattain valmistunut levy Psalttamus-pelimannivirsiä. Sennille rakasta musiikin tekemisessä on heittäytyminen sävelten ja improvisaation pyörteisiin sekä uusiin soittimiin tutustuminen.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€

Kiikala