Kesäkonsertti "Kansanvirsien pyörteissä"

su 8.8. kello 20.00
Senni Valtonen, kasvokuva, tumma tausta
Kiikalan kirkko

Kesäkonsertti Kiikalan kirkossa klo 20
Senni Valtonen, kannel, nyckelharpa, puhaltimet, laulu

Senni Valtonen soittaa virsiä, improvisaatioita ja perinnesävelmiä kansansoittimilla - konsertissa kuullaan kanteletta, nyckelharpaa, erilaisia puhaltimia ja laulua.

Senni Valtonen on monipuolinen muusikko, kanttori, opettaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti, joka uiskentelee mielellään erilaisten kansansoitinten sopassa.

Orivedeltä, Eräjärven kylästä kotoisin oleva Valtonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2012 pääaineinaan musiikkikasvatus ja kirkkomusiikki sekä vielä kansanmusiikin maisteriksi vuonna 2019. Senni toimii kanttorin virassa Munkkiniemen seurakunnassa, Helsingissä, sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Teatterimuusikkona hän on toiminut viime vuosina mm. Åbo Svenska Teaterissa ja Suomen Kansallisteatterissa, jonka yhteydessä syntynyt Tippukivitapaus-lastenlevy palkittiin Emma-palkinnolla.

Viime aikoina työn alla ovat olleet mm. monenlaiset virsiprojektit, joulukonserttiyhteistyö Marzi Nymanin kanssa, Kuiskaajan aaria -produktio Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Timo Alakotilan ja Maria Kalaniemen kanssa hiljattain valmistunut levy Psalttamus-pelimannivirsiä. Sennille rakasta musiikin tekemisessä on heittäytyminen sävelten ja improvisaation pyörteisiin sekä uusiin soittimiin tutustuminen.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€


Järjestäjä

Kiikala