Kesäkonsertti "Dear, if you change - Englantilaisia luuttulauluja"

Esiintyjät istuvat laiturilla, miehellä on sylissään sello, nainen on vieressä
Perniön Pyhän Laurin kirkko

Kesäkonsertti Perniön Pyhän Laurin kirkossa klo 20
Annamaria Hannonen, laulu
Mikko Perkola, viola da gamba.

Konsertissa kuullaan englantilaisten Henry Purcellin ja John Dowlandin musiikkia 1600-luvulta. Suuret tunteet, rakkaus ja suru, kulkevat laulujen teemoina. Musiikin näennäinen yksinkertaisuus ja viiltävät kuviot saavat kokonaisuuden uppoamaan syvälle sieluun. Mikko Perkolan improvisointi viola da gamballa luo aidon läsnäolon hetken ja taidokkaat kehykset lauluille. Gamban ääni on sielukas ja soittimena se on hyvin monipuolinen. Gambaa soitetaan jousella tai näppäillen ja sitä pidetään polvien välissä kuten selloa. Instrumenttina se on kuitenkin lähempänä kitaraa tai luuttua.

Vuosisadat vaihtuvat, mutta perusasiat pysyvät. "Minun ainutlaatuiset tunteeni eivät ole paikkaan tai aikaan sidoksissa. Ne liittyvät ihmisenä olemiseen yleensä; ne ovat yleisiä, mutta niiden yleisyys ei vähennä niiden ainutlaatuisuutta", Hannonen kuvaa suhdettaan lauluihin. Valituslaulun äärellä kuulija saattaa palata elämänsä perussuruihin ja hylkäyskokemuksiin. Mutta kuten gambisti Mikko Perkola sanoo, laulut ovat lohduttavia, koska ne osoittavat, että emme ole tunteinemme ja kokemuksinemme yksin.

Annamaria Hannonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi suoritettuaan sekä laulun että musiikkikasvatuksen opinnot. Hänen opettajiaan ovat olleet Satu Kaarisola-Kulo, Marja Holopainen ja Päivi Heikinheimo. Hannonen on konsertoinut eri kokoonpanojen kanssa keskittyen vanhaan musiikkiin, esimerkiksi lauluyhtye Lumen valon riveissä ja solistina suurissa kirkkomusiikkiteoksissa Hyvinkään Oratoriokuoron ja Järvenpääläisen Canzonetta Novan solistina. Hannonen toimii laulun lehtorina Riihimäen kaupungin musiikkiopistossa.

Mikko Perkola on opiskellut musiikkia Päijät-Hämeen konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa. Hänen ohjaajinaan ovat toimineet Arvo Haasma, Markku Luolajan-Mikkola sekä Wieland Kuijken. Perkola on konsertoinut ja levyttänyt kamarimuusikkona eri puolilla maailmaa. Hänen laaja-alainen työskentelynsä sisältää yhteistyötä monen lajin taiteilijoiden kanssa, taiteen tekemistä soittamalla, säveltämällä, laulamalla ja lausumalla, vanhasta musiikista monitaiteellisiin projekteihin.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€

Perniö