Kesäkonsertti "Versaillesin kultaa"

su 22.8. kello 20.00
Viisi esiintyjää ulkona kalliolla, osalla soittimia kädessään
Halikon kirkko

Kesäkonsertti Halikon kirkossa klo 20
Barokkiyhtye Tuohi
Kirsti Apajalahti ja Anna Pohjola, viulu
Pieta Mattila, viola da gamba
Kaisamaija Uljas, teorbi ja luuttu
Laura Vihreäpuu, cembalo

Konsertti tarjoaa sävykkään ja tanssillisen kokoelman ranskalaisia barokin triosonaatteja Aurinkokuningas Ludvig XIV:n ajalta. Hänen hovissaan työskenteli useita aikansa suurimpia säveltäjänimiä, heidän joukossaan konsertin säveltäjät Jean-Baptiste Lully (1632-1687), Jean-Féry Rebel (1666-1747), Élisabeth Jacquet de la Guerre (1665-1729) ja François Couperin (1668-1733).

Italialaissyntyisen Jean-Baptiste Lullyn triosonaatit edustavat ranskalaista barokkimusiikkia tyylipuhtaimmillaan, kun taas Couperinin, Rebelin ja etenkin Jacquet de la Guerren sonaatit esittelevät vaikutteita myös italialaisesta sonaattityylistä. Jacquet de la Guerre kuuluu myös hovin harvoihin naispuolisiin muusikoihin ja ylipäänsä aikansa harvoihin naispuolisiin ammattisäveltäjiin, joka on jäänyt musiikin historiassa usein miespuolisten kollegojensa varjoon.

Barokkiyhtye Tuohi on Kirsti Apajalahden, Pieta Mattilan ja Kaisamaija Uljaan vuonna 2018 muodostama yhtye, joka keskittyy ensisijaisesti 1600-luvun ja 1700-luvun alun virtuoosisen soitinmusiikin esittämiseen autenttisilla instrumenteilla ja jousilla. Versaillesin kultaa -konsertissa Tuohen peruskokoonpano laajenee, kun mukaan liittyvät Anna Pohjola ja Laura Vihreäpuu. Tällä kertaa yhtyeessä soi kahden viulun lisäksi ranskalaiseen tyyliin viola da gamba, teorbi ja cembalo.

Jokainen Tuohen jäsen toimii vanhan musiikin ammattilaisena erilaisissa suomalaisissa kokoonpanoissa konsertoiden. Viulisti Kirsti Apajalahti työskentelee säännöllisesti myös tunnettujen kansainvälisten barokkiorkestereiden ja yhtyeiden, kuten Holland Baroquen, De Nieuwe Philharmonie Utrechtin, Millenium Orchestran, L'Arpeggiatan ja Cappella Mediterranean riveissä.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€


Järjestäjä

Halikko