Kesäkonsertti "L Amante segreto - Barokin naissäveltäjien helmiä"

neljä naista, nojaavat portaiden kaiteeseen
Uskelan kirkko

Kesäkonsertti Uskelan kirkossa klo 20
Barokkiyhtye Ombra sonora
Petra Schauman, laulu
Mirva Laine, barokkiviulu
Ritva Hautsalo, gamba ja lirone
Päivi Vesalainen, cembalo ja urut

Kesäsarjan päätöskonsertin ohjelmassa on upeaa barokin naisten säveltämää musiikkia. L'Amante Segreto -konsertti koostuu Barbara Strozzin, Maria Teresa Agnesi Pinottinin, Isabella Leonardan, Julia Pinelin sekä Elisabeth Jacquet de la Guerren sävellyksistä. Hivelevän kauniit sävelet vievät kuulijan aikamatkalle barokin pyörteisiin.

Ombra Sonorassa yhdistyy ammattitaito ja intohimo barokkimusiikkia kohtaan. Syksyllä 2015 neljä kokenutta vanhan musiikin ammattilaista perusti Ombra Sonora -yhtyeen, joka pyrkii esittämään harvemmin kuultua barokki- ja renessanssimusiikin helmiä.

Viime vuosien aikana Ombra Sonora on esittänyt uskonpuhdistukseen liittyvää pohjoissaksalaista musiikkia, 1700-luvun lamentaatio-perinteestä ammentavaa ranskalaista barokkimusiikkia ja italialaiseen stylus fantasticus nojaavaa iloittelua.

Yhtye on konsertoinut Rauma festivossa, Metrolla musiikkiin konserttisarjassa Helsingissä, Porvoon kesäkonserttisarjassa sekä Ankkabarokissa Vantaalla. Lisäksi yhtye on järjestänyt omia konsertteja eri Suomea

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€

Salo-Uskela