Suomalaisen musiikin konsertti Halikon kirkossa

Halikon kirkko

Salon kanttorit Samuli Takkula, Maria Sirén ja Kaisa Suutela-Kuisma esittävät suomalaisen laulumusiikin konsertissa Kuulan, Merikannon ja Sibeluksen sävellyksiä. Pianistina on Virpi Vähäpassi

1900 -luvun alkua voi kutsua yksinlaulujen kultakaudeksi.Kun Merikantoa kutsuttiin "Suomen kotien säveltäjäksi", niin Sibeliuksen, Järnefeltin, Melartinin, Palmgrenin, Kuulan, Madetojan ja Kilpisen laulut ovat konserttisalien ja taiteilijoiden taidetta. Nousukauden takana oli tietysti myös suomenkielisen runouden uusi tuleminen mm. Leinon, Onervan, Koskenniemen ja Pohjanpään myötä.
Halikon kirkoon saatiin viime keväänä uusi flyygeli, joka mahdollistaa uudenlaisen konserttitoiminnan kehittämisen kirkossa. Illan pianistina on Kisko-Muurla -alueilla sijaisena syyskuussa aloittanut Virpi Vähäpassi, joka on toiminut säestäjänä lukuisilla laulun mestarikursseilla ja korrepetiittorina Kansallisoopperassa.
Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Halikko