Lahjoja ja lahjakkuutta -valokuvanäyttely

ma 25.4. klo 14.00 – pe 6.5. klo 16.00

Perniön kirjasto, Heikkiläntie 2

Vieraanvaraisuuden ja kiitollisuuden osoituksena Terttu Poutanen sai Zairessa ollessaan lahjaksi monia paikallisen kädentaidon tuotteita, jotka Seppo JJ Sirkka on kuvannut näyttelytauluiksi.

Terttu Poutanen on koulutukseltaan agrologi ja hän toimi aikoinaan Suomessa elintarviketeollisuuden palveluksessa. Työ Afrikassa alkoi vuonna 1979 Swazimaassa "kuninkaan karjakkona". Agapejärjestön työntekijänä hän koulutti kuninkaan omistaman suuren maitotilan työntekijöitä huolehtimaan yli sadan lehmän terveydestä ja turvallisuudesta.

Vuosina 1983-1999 Terttu Poutanen työskenteli Suomen Lähetysseuran lähettinä Zairessa eli nykyisessä Kongon Demokraattisessa tasavallassa sekä Senegalissa. Nuoret kirkot kaipasivat apua maatalouden kehittämiseen tavoitteena ihmisten ruokaturvan parantaminen.

Eläkkeellä ollessaan Terttu Poutanen on kirjoittanut muun muassa Sahelin olosuhteisiin soveltuvan "Maanviljelijän kirjan" vähän lukutaitoa omaavan viljelijän käyttöön. Se on käännetty piirroksin varustettuna useille heimokielille Länsi-Afrikassa.

  • Aikuisille Aikuisille
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö
  • Nuorille Nuorille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Perniö