Ehtookellojen aikaan -konsertti Perniön kirkossa

soittaja valkoisessa mekossa, käsissään kaksi viulua ristikkäin

Perniön Pyhän Laurin kirkko

Ehtookellojen aikaan -konserttisarja lauantaisin kerran kuussa.
Kuuntelemme ensin kuinka kirkonkellot soivat pyhän alkamiseksi ja sen jälkeen Frida Backmanin esittämänä Bachin ja Telemannin musiikkia sooloviululle.
Backman suoritti ammattiopinnot Suomessa Lahden ammattikorkeakoulussa sekä Lontoossa Royal Academy of Music ja Trinity College of Music (Diana Cummings). Yksityisesti opinnot jatkuivat Brien Stait ja Robert Jacoby johdolla.
Konserttiin on vapaa pääsy ja ohjelmasta voit maksaa sopivaksi katsomasi määrän.

Viulisti Frida Backman palasi Suomeen perheineen vuonna 2017 Englannista neljäntoista vuoden jälkeen ja asettautui Raaseporiin, jossa toimii viulunopettajan virassa kulttuuriopistossa. Englannissa Backman on esiintynyt Sibeliuksen, Tsaikovskin, Brahmsin ja Barberin viulukonserttojen orkesterisolistina. Backman kantaesitti Kilpisen viulusonaatin Suomessa 2018 ja New Yorkissa 2019 yhdessä pianisti Collin Hansenin kanssa. Kantaesityksiin kuuluvat myös Walter Wolffin Integration-sarja sooloviululle (2018), Roger Wanamon Night of the Humble Flea (2007), Zura Dzagnidzen Intruder (2005) sooloviululle ja taustanauhalle ja Harri Wessmanin Vintergatan (2018) sopraanolle ja viululle sekä Anna-variaatiot (2016) viululle ja pianolle. Backmanin Integration-sooloviululevy sisältää musiikkia viideltä vuosisadalta ja ilmestyi 2021.

Backman on esiintynyt kaikille Raaseporin ensimmäisen luokan oppilaille vuonna 2018 Sofie von Julin -säätiön tukemassa projektissa Klassinen musiikki kouluihin. J.S.Bachin sooloviulutuotannon Backman on esittänyt musiikkimeditaatioina Suomessa ja Englannissa. Suomalais-englantilaisen pianotrion The Backman Trion viulistina 2009-2015 Backman konsertoi Suomessa ja Englannissa mm. Musiikkitalolla, Emäsalon musiikkijuhlilla, Acktén kamarifestivaalilla 2014 ja Lontoossa mm. Fairfield Hallsin ja St James Piccadillyn konserttisarjoissa. Backman Trio levytti YLE:lle Bergmanin pianotrion op.2 ja julkaisi romanttisen FANTASIA-levyn (Fuga9371). Backman on toiminut vierailevana konserttimestarina mm. Bristolin kamariorkesterissa ja avustanut Bournmouthin sinfoniaorkesterissa.

• Musiikki Musiikki

Perniö