Kesäkonsertti Särkisalon kirkossa

su 26.6. klo 20.00

Särkisalon kirkko

Laulu veen yli läikkyi
Tiia Maria Saari, sopraano
Juho Alakärppä, piano

Konsertin ohjelma koostuu suomalaisista sävellyksistä, se on romanttinen ja kaihoisa, ja synkkienkin tunnelmien jälkeen elämä on toivoa täynnä.
Eli sopii mainiosti juuri juhannussunnuntaihin.

Konsertin jälkeen on tarjolla iltateet esiintyjien seurassa kirkon pihalla tai sateen sattuessa kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Tiia Maria Saari on laulaja ja kirkkomuusikko, joka esiintyy usein pääkaupunkiseudun kirkoissa niin omissa konserteissa, messuissa kuin suurten kirkkomusiikkiteosten solistinakin. Ohjelmistossa on musiikkia varhaisen barokin ajalta aivan tämän hetken uutuuksiin, Tiia Maria on kantaesittänyt useita nykysäveltäjien teoksia. Syksyllä 2022 kantaesitettävässä Jens Lindqvistin oopperassa Pelastustie Tiia Maria laulaa Maijun roolin. Tiia Maria opettaa laulua yksityisesti ja toimii Cantores Minores -poikakuoron äänenmuodostajana. Tiia Maria on levyttänyt kaikki Oskar Merikannon duetot yhdessä baritoni Kullervo Latvasen ja pianisti Miikka Lehtoahon kanssa.

Juho Alakärpän soittoa on kuultu eritoten Lied-pianistina laajasti kotimaassa, esim. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon Urkuyö- ja aaria -festivaalilla, Rauma Festivossa, Mikkelin musiikkijuhlilla, Kangasniemen musiikkiviikoilla ja Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Wienin Musikvereinissa, Berliinin filharmoniassa, Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa, Oxford Lieder sekä Oxford Arts -festivaaleilla ja Oslon oopperan lied-konserttisarjassa.

Juho opiskeli pianomusiikkia, kamarimusiikkia ja Lied-musiikkia Sibelius-Akatemiassa Helsingissä, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen opettajiaan ovat olleet professorit Liisa Pohjola, Ulrich Rademacher ja Charles Spencer sekä etenkin Lied-musiikin parissa Heikki Pellinen, Ilmo Ranta ja Gerold Huber.

Juho on saanut tehdä yhteistyötä useiden menestyneiden suomalaisten ja ulkomaalaisten laulajien kanssa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu moneen otteeseen, mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa sekä ulkomailla tunnustuksella duo-työskentelystä yhdessä baritoni Aarne Pelkosen kanssa kansainvälisessa Das Lied -kilpailussa Berliinissä ja lied-duo-kilpailussa Enschedessä, Alankomaissa. Hän on nauhoittanut lauluja Suomen Yleisradiolle vuodesta 2010 alkaen ja soittanut cd-produktioissa mm. Tauno Pylkkäsen, Toivo Kuulan, Leevi Madetojan, Claude Debussyn ja Gösta Nystroemin lauluja. Juhon ja mezzosopraano Melis Jaatisen juuri ilmestynyt albumi, Impression du Nord, on saanut upeat arviot kotimaisissa musiikkijulkaisuissa.
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Särkisalo