Santeri Rautiaisen kitarakonsertti Teijolla

la 23.7. klo 18.00
mustavalkoinen kuva, mies ja kitara

Teijon kirkko

Kitaristi Santeri Rautiaisen konsertissa koetaan 1800- luvun kitarasäveltäjien teoksista koottu tarinallinen sarja, jonka polku mutkittelee lyyrisyyden, draaman sekä virtuoottisuuden parissa. Lisäksi hiljennytään alakuloon J.S. Bachin ranskalaista tyyliä edustavan, pohdiskelevan sekä tanssivan 5. sellosarjan kitarasovituksen äärelle. Konsertin päättää Olli Mustosen 1. kitarasonaatti, joka on inspiroitunut karjalaisen runolaulaja Jehkin Iivanan eskapistisesta säveltaiteesta.

Santeri Rautiainen on muusikko, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Sukupolvensa suomalaisista kitaristeista hän on aktiivisimpia konsertoijia, jonka lisäksi hän toimii nykymusiikin asemaa edistävässä Kitara Nova- yhdistyksessä. Rautiaisen laaja ohjelmisto sisältää musiikkia 1500- luvun kielisoitinteoksista tämän päivän sävellyksiin. Tällä hetkellä häntä kiehtovat periodisoittimien ja elektronisten instrumenttien tuomat mahdollisuudet oman äänen laajentamisessa.
Rautiainen on opiskellut musiikkia monipuolisesti valmistuen maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta, Alicanten yliopistolta sekä Maastrichtin konservatoriolta. Lisäksi hänelle on myönnetty Diploma di Merito Sienan kesäakatemiasta. Rautiaisen soittoa on kuultu muun muuassa Kamarikesä-, What Ever Works- ja Tampere Guitar Festival- tapahtumissa. Yhtyeitä joiden kanssa hän on työskennellyt ovat mm. Uusinta- yhtye, NYKY- ensemble sekä Kaunasin kaupunginorkesteri. Hänen työskentelyään ovat tukeneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Perniö