Agricola-kävely Halikko-Paimio

su 21.8. klo 10.00 – 18.00
Reitti Pernajasta Turkuun karttaan merkittynä

Muu tila

Agricola-kävelyn reitti kulkee reformaattorin ja suomen kirjakielen isän Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turkuun, jossa Agricola toimi piispana. Osuus Perniöstä Halikkoon kävellään lauantaina 20.8. ja Halikosta Paimioon sunnuntaina 21.8.

Kävelyn vauhti on leppoinen. Tavoitteena on löytää pyhiinvaeltajan huolettomuus, kiireettömyys ja vapaus. Kävely sopii monenlaiselle liikkujalle, ja pyhiinvaelluksen kiireetön rytmi varmistaa, että hitaammatkin kulkijat pysyvät vaivatta mukana. Taivalta rytmittävät pienet tauot ja pidempi evästauko lauantaina Yliskylän kirkolla ja sunnuntaina Trömperin kestikievarilla.

Agricolan reitin kulkeminen muistuttaa lukutaidon merkityksestä - missä olisimme ilman Agricolaa? Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -hankkeessa 20 000 naista oppii lukemaan omalla äidinkielellään. Agricola-kävelyn osallistujat voivat halutessaan lahjoittaa esimerkiksi kilometrejään vastaavan summan lukutaitotyöhön ja rohkaista tuttujaan sponsoroimaan kävelyään.

Agricola-kävely jatkuu sunnuntaina 21.8. Halikon kirkolta Paimion Pyhän Mikaelin kirkolle klo 10. Paimiossa on mahdollisuus osallistua iltamessuun klo 18. Matkaa Perniöstä Halikkoon kertyy noin 30 kilometriä ja Halikosta Paimioon viitisen kilometriä vähemmän.

Varusteet: Säänmukaiset vaatteet, hyvin sisään ajetut kengät, repussa riittävän suuri vesipullo ja evästä, (huomioliivi ja kävelysauvat).

Kävelyä rytmittävät pienet tauot ja vähän pidempi evästauko. Kävely sopii monenlaiselle liikkujalle. Kiireetön rytmi varmistaa, että kaikki pysyvät vaivatta mukana.

Halutessasi voit hankkia Pipliakaupasta (https://agricola.fi/lahjoita-lukutaitotyohon) Agricola t-paidan (25 €) ja pyhiinvaelluskortit (7 €). Pyhiinvaelluskortit johdattavat seitsemään pyhiinvaeltamisen ydinteemaan lyhyen rukouksen ja raamatunlauseen avulla.
  • Aikuisille Aikuisille
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö
  • Nuorille Nuorille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Halikko