Lumiturkkiin peittyy maa

ke 28.12. klo 18.00
Jalonen ja Ylönen

Perniön Pyhän Laurin kirkko

Joulukonsertti Viattomien lasten päivänä
Joulukonsertissa musisoivat sopraano Katri Jalonen ja pianisti-urkuri Esa Ylönen.
Suomalaisia joululauluja sekä Max Regerin iki-ihana Marian kehtolaulu.
Tuttujen laulujen lomassa kuullaan myös harvinaisempia helmiä.
Topeliuksen runoihin sävelletyt laulut esitetään alkukielellä ruotsiksi.
Esa Ylönen soittaa pandemia-aikana syntyneen sävellyksensä Rukous.
Vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa.

Katri Jalonen opiskeli laulua Salon musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa, Turun konservatoriossa sekä yksityisesti opettajinaan mm. Matti Pelo, Liisa Linko-Malmio, Hannu Kerkola ja Tellervo Pajamies. Hän valmistui musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 1999 ja suoritti laulun A-tutkinnon Turun musiikkiakatemiassa vuonna 2003. Hän on osallistunut lukuisille laulutaiteen kursseille (Anneli Rauhala, Linko-Malmio, Pajamies, Seppo Ruohonen). Katri on valmistunut myös luokanopettajaksi Turun yliopistosta. Jalonen toimii laulunopettajana ja Salon kansalaisopistossa musiikin tuntiopettajana (Laulusiskot, Yhteislaulajien ryhmä). Hän on esiintynyt eri puolilla Suomea ja myös Unkarissa. Teoksista mainittakoon Pergolesin Stabat mater ja Miss Wordsworthin rooli Brittenin oopperassa Albert Herring.
Yhteistyö pianotaiteilija Esa Ylösen kanssa alkoi vuonna 2001, ja heidän konserttejaan ovat olleet mm. Muistojen ja unelmien konsertti, Unohdettuja suomalaisia lauluja, Kaukaisia kaikuja, Kohtaamisia, Tunteiden hehkua, Espanjalainen ilta, Sibelius ja luonto, Linnut, Ilosanoman äärellä -joulukonsertti Perniön kirkossa, Kuutamossa- ja Ruusuja-konsertit Ekumeenisessa taidekappelissa Turussa, Kesämuistoja, Suvi-illan vieno tuuli, Musiikin aika, Onneni saari - suomalaisen musiikin ilta ja viime elokuussa Salon taidemuseo Veturitallissa Luonnon helmassa - Paimentunnelmia.

Esa Ylönen valmistui pianistiksi Sibelius-Akatemian esittävän taiteen koulutusohjelmasta vuonna 1995. Valmistumisensa jälkeen hän opiskeli kirkkomusiikkia ja suoritti kanttorin pätevyyteen vaadittavat opinnot. Syksystä 2021 alkaen hän on opiskellut Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulutusohjelmassa. Elokuun Tango -festivaalin taiteellinen johtaja Ylönen on monipuolinen muusikko ja esiintyy paljon Suomessa ja ulkomailla. Hän opetti pianonsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja toimi pitkään kappelikanttorina Munkkiniemen seurakunnassa. Nykyään hän on Kotkan seudun musiikkiopiston säestäjä. Ylönen on tehnyt Alba Recordsin julkaisemia maailmanensilevytyksiä Uuno Klamin sävellyksistä, ja Fennica Gehrman on julkaissut hänen toimittamiaan Klami- ja Sibelius-nuotteja. Ylönen toimi pitkään Uuno Klami -seuran puheenjohtajana ja on nykyisin sen varapuheenjohtaja. Ylönen valittiin Positiivisimmaksi kotkalaiseksi vuonna 2013, ja Kymijoen lohisoitto nimesi hänet Vuoden Kojamoksi 2021.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Perniö