Konsertti Rahmaninov Vigilia Halikon kirkossa

la 18.3. klo 18.00
Vires Ensemble

Halikon kirkko

Sergei Rahmaninovin vuonna 1915 säveltämä Vigilia on yksi maailman kuoromusiikin tunnetuimmista teoksista. Ortodoksiseen liturgiaan pohjautuva 15-osainen suurteos soi ajattoman kauniisti ja hyödyntää kuoron koko ilmaisuvoimaa. Maailmansodan aikana sävelletyn Vigilian tunnelma on harras ja rauhallinen; Venäjällä syntynyt ja amerikkalaisena kuollut Rahmaninov piti sitä teoksistaan rakkaimpana. Teos vaatii laulajistoltaan paljon, mutta luo kuulijalleen poikkeuksellisen vaikuttavan konserttikokemuksen.

Vires Ensemble on 40-henkinen, keski-iältään noin 35-vuotias sekakuoro, joka valmistelee konserttikokonaisuuksia periodiluonteisesti. Kuoro esiintyy ja pitää harjoitusleirejä Auranmaalla ja lähialueilla, mutta harjoittelee usein myös Helsingissä, sillä merkittävä osa jäsenistöstä asuu pääkaupunkiseudulla. Vires Ensemblen jäseniksi kutsutaan kokeneita ja taitavia laulajia Suomen eturivin kuoroista; tuloksena on kaunissointinen ja tasapainoinen kuoroinstrumentti, joka ei kavahda vaativimpiakaan teoksia. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Riku Laurikka.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 20€ aikuiset / 15€ eläkeläiset / 10€ opiskelijat

Riku Laurikka (s.1994) on valmistunut Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalta musiikin maisteriksi keväällä 2021. Sivuaineopintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemian puhallinorkesterinjohtoluokalla. Vuosina 2017-2018 hän opiskeli musiikin johtamista Itävallassa Grazin taideyliopistossa professorinaan Johannes Prinz. Laurikka on täydentänyt opintojaan muun muassa Simon Carringtonin mestarikursseilla.
Laurikka aloitti Vires Ensemblen taiteellisena johtajana elokuussa 2022. Lisäksi hän toimii Akademiska Damkören Lyranin, Sällskapet Muntra Musikanterin sekä Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien johtajana. Laurikka on myös työskennellyt Helsingin Oopperayhdistyksessä kuoromestarina. Kuoronjohdon ohella hän työskentelee laulajana useissa ammattiyhtyeissä pääkaupunkiseudulla.
Laurikka palkittiin toisella palkinnolla Suomalaisessa Kuoronjohtajakilpailussa keväällä 2018. Syksyllä 2019 hänet kutsuttiin Zagrebiin työskentelemään Kroatian radiokuoron kanssa, ja hän sai uusintakutsun tämän ammattikuoron eteen keväällä 2020. Syksyllä 2021 Laurikalle myönnettiin Leevi Madetoja -mieskuorokilpailussa tuomariston henkilökohtainen kunniamaininta kuoronjohtajana.
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Halikko