Pyhiinvaellus Agricola-reittiä Tenholan kirkosta Perniön Pyhän Laurin kirkkoon

ti 13.6. klo 10.00 – 20.00
Raamatunmietiskelykortteja

Tenholan kirkosta (Pitäjäntie 15) Perniön Pyhän Laurin kirkkoon (Lupajantie 6)

Tervetuloa pyhiinvaellukselle!

Pyhiinvaelluksen tarkoituksena on tehdä hengellinen matka itseen: löytää pyhiinvaeltajan huolettomuus, kiireettömyys ja vapaus. Kävely sopii monenlaiselle liikkujalle, ja pyhiinvaelluksen kiireetön rytmi varmistaa, että hitaammatkin kulkijat pysyvät mukana. Matkaa rytmittävät lyhyet hartaushetket ja evästauot. Lintujen laulu ja alkukesän vehreys virkistävät mieltä.

Reitti Tenholasta Perniöön kulkee pääosin hiekkateitä ja metsäpolkuja. Matkaa kertyy noin 27 kilometriä.

Ohjeet pyhiinvaellukselle ovat yksinkertaiset: Varustaudu säänmukaisin varustein ja hyvin sisään ajetuin kengin. Pakkaa reppuun vesipullo ja evästä. Jos sinulla on huomioliivi, laita se päällesi. Kävelysauvat ovat myös hyväksi koettu varustus. Matkassamme on huoltoauto, jonka kyytiin voit laittaa ylimääräiset eväät ja vesipullot. Huoltoauton kyytiin pääsee myös, jos matkateossa tulee ongelmia.

Salosta Perniöön ja illalla Perniöstä Saloon kuljemme kimppakyydein. Lähtö Salosta klo 9. Perniöstä Tenholaan menemme pikkubussilla (omavastuu 5 €, maksu käteisellä). Ilmoittautuminen pyhiinvaellukselle viimeistään perjantaina 9.6. p. 044 774 5214, henna.seppala@evl.fi.
Mukana vaeltamassa ovat pastorit Marika Huhtasalo ja Päivi Pulkkinen-Watson, diakoni Anne Kössi ja lähetyssihteeri Henna Seppälä.

Taival Tenholasta Perniöön on pätkä Agricola-reittiä, jonka kulkeminen muistuttaa lukutaidon merkityksestä. Meille Suomessa lukutaito on itsestäänselvyys, mutta maailmassa on vielä 773 miljoonaa lukutaidotonta aikuista. Pipliaseuran Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmassa 20 000 naista Afrikassa oppii lukemaan. Jos haluat, voit lahjoittaa lukutaitoa (piplia.fi/lahjoita, MobilePay 92600, viesti: lukutaitotyö, Salo (Rahankeräyslupa: RA/2017/786)) vaikka kulkemiesi kilometrien mukaan tai haastaa läheisesi tukemaan kävelyäsi lukutaitolahjoituksella.
  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Nuorille Nuorille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Halikko, Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla, Perniö, Pertteli, Salo-Uskela, Suomusjärvi, Särkisalo, Koski TL, Marttila