Messun jälkeen iltatee Halikon seurakuntatalossa

su 24.3. klo 19.15 – 20.30
Tummalla pohjalla kalan ääriviivat ja teksti open doors

Halikon seurakuntatalo

Tervetuloa messun jälkeen iltateelle seurakuntataloon!
Kuulemme ajankohtaisia kuulumisia Open Doors -järjestön työstä maailmalla vainottujen kristittyjen parissa.
Kristittyjen tilanne on viime vuosina huonontunut hälyttävästi Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Tule kuulemaan alueen kristittyjen tilanteesta ja siitä, mitä voimme heidän hyväkseen tehdä!
Jos haluat tuoda jotakin tarjottavaa teepöytään, ota yhteyttä Hennaan p. 044 774 5214, henna.seppala@evl.fi viimeistään lauantaina.

Open Doors (suom. avoimet ovet) on kristillinen, voittoa tavoittelematon, kansainvälinen ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka on toiminut jo yli 65 vuotta. Järjestön nimi viittaa työhön sellaisissa maailmankolkissa, joita pidetään "suljettuina" kristinuskolta.

Open Doors tukee kristittyjä alueilla, joilla kristinusko on kielletty tai siihen suhtaudutaan vihamielisesti. Vakavan vainon uhreja on yli 70 maassa, ja he ovat kokeneet häirintää, syrjintää, hyökkäyksiä, sieppauksia, raiskauksia ja vangitsemisia väärin perustein. Heitä myös murhataan siksi, että he uskovat Jeesukseen.

Open Doors arvioi yhteistyössä paikallisten kumppaneittensa kanssa, millaisia tarpeita on kristityillä, jotka joutuvat vihamielisten hallitusten, sotilaallisten joukkojen tai muiden tahojen vainon kohteeksi. Tarvearvion perusteella räätälöidään tuki, joka voi olla esim. Raamattujen jakamista, johtajuuskoulutusta, hätäapua, traumaterapiaa, oikeudellista apua ja turvakotien ylläpitämistä.

Open Doors uskoo, että jokaisella ihmisellä on oikeus valita, mihin uskoo - tai on uskomatta - uskonnosta riippumatta. Tämän vuoksi se puhuu kaikkien ihmisryhmien uskonnonvapauden puolesta ja erityisesti usein syrjintää kohtaavien vähemmistöjen puolesta. Open Doorsin ensisijainen tavoite on kuitenkin tukea kristillistä kirkkoa auttamaan ihmisiä kaikkialla maailmassa.

Open Doors -järjestön perusti vuonna 1955 Veli Andreas, joka koki Jumalan kutsuvan häntä palvelemaan erityisesti uskonsa tähden vainottuja kristittyjä. Koska Open Doors sai alkunsa hänen ponnisteluistaan, se keskittyy ensisijaisesti auttamaan niitä kristittyjä, jotka elävät uskoaan todeksi maailman vaikeimmissa paikoissa.

Yksittäisten kristittyjen palvelemisen lisäksi Open Doors tukee kirkkoja ja seurakuntia suljetuissa maissa. Autamme niitä palvelemaan ympäröivää yhteisöä ja tavoittamaan ei-kristittyjä, jopa vainoojiaan, kertomalla toivosta ja Kristuksen evankeliumista. Kun tällä tavoin vahvistamme maailmanlaajuista kirkkoa, autamme sitä säilymään hengissä ja kukoistamaan mitä hankalimmissa olosuhteissa ja maailman vaarallisimmissa kolkissa. Näin toimimalla osallistumme lähetyskäskyn toteuttamiseen ja huolehdimme siitä, että evankeliumin sanoma leviää kaikkialle maailmaan.

Lisätietoa: opendoors.fi
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö