Kesäistä toimintaa Salon seurakunnassa

Kukkia, puita, etualalla valkoinen särkynyt sydän -kukka.

Toiminnassa noudatetaan turvaohjeistuksia. Osallistuthan vain terveenä. Osallistuessasi huolehdithan kasvomaskin käytöstä, turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. 

Jumalanpalvelukset kesällä

 • Kesä-, heinä- ja elokuussa avoimia jumalanpalveluksia kirkoissa turvaohjeistukset huomioiden (pois lukien konfirmaatiojumalanpalvelukset, joihin voi osallistua vain lähiperhe).
 • Jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10 katsottavissa suoratoistona ja myöhemmin videotallenteena YouTubessa. Konfirmaatiojumalanpalveluksia katsottavissa useampia.
 • Jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10 kuunneltavissa Järviradiosta taajuudella 102,9 MHz.
 • Juhannuspäivän jumalanpalvelus la 26.6. nähtävissä tallenteena YouTubessa.
 • Perinteisiä ulkona pidettäviä kesäkirkkoja myös suunnitteilla mm. Perttelin Juvankoskella, Vaskion perinnemäellä, Perniön pappilan pihalla, Särkisalon Slätholmassa ja Ulkoluodolla.

Mahdollisuus ehtoolliseen

Vaikka yhteinen jumalanpalvelus on etenkin vielä alkukesästä läsnäoloa pääsääntöisesti radion ja verkon välityksellä, ovat kirkkojen ovet silti auki toivottaen tervetulleeksi viipyilemään sanan ja sakramentin äärellä. Koronaohjeistuksia noudattaen kirkkoon voi tulla hiljentymään, huokaisemaan, istahtamaan hetkeksi, tapaamaan seurakunnan työntekijän ja polvistumaan ehtoollispöytään.

Lauletaan yhdessä!

Kesällä pääsee laulamaan yhdessä kesä-, heinä- ja elokuussa.

 • Salon kirkon takapihalla pihaveisuut 7.6. alkaen maanantaisin klo 18. Sateen sattuessa lauletaan kirkossa sisällä.
 • Kiskon seurakuntatalon pihassa lauluilta tammen alla kolmena keskiviikkoiltana. Ensimmäinen lauluilta on ke 2.6. klo 18.
 • Muurlan alueen järjestämä lauluilta Juvankosken kesäkodilla kolmena torstai-iltana. Ensimmäinen lauluilta to 3.6. klo 18.

Kesäkeskiviikot

Kesä-, heinä- ja elokuussa kokoonnutaan keskiviikkoisin klo 13–15 Salon kirkkoon, kirkkopuistoon tai seurakuntataloon kahvittelemaan ja viettämään yhteistä aikaa. Mukana on seurakunnan työntekijöitä ja vierailijoita mm. lähetystyöstä. Ensimmäinen kesäkeskiviikko pidetään ke 9.6.

Kesäjumppa

Keskiviikkoisin klo 18-19 Särkisalon kirkkopuistossa,
Kirkkopolku 4

Jumpataan tytöt kouluun! Säävaraus. Mukaan jumppamatto ja juomapullo. Ohjaajana Kaisa Vainio. Kertamaksu 5 € tyttöjen koulunkäynnin tukemiseen Boliviassa Suomen Lähetysseuran kautta.  Pidetään kunnon turvavälit, kirkkopuistossa on tilaa! 

Perheiden kesätoimintaa

Kesäinen perhekerho
Ollikan seurakuntakodissa ti 8.6. ja 15.6. klo 9.30-11.30
Lue lisää kesäperhekerhosta

Perheiden piknik-päivät leirikeskuksissa:

 • 3.6. Kiikalan Lammenjärvellä klo 10-17
  Lue lisää piknik-päivästä
 • 10.6. Kiikalan Lammenjärvellä klo 10-17
 • 17.6. Halikon Kesä-Angelassa klo 10-17
 • 10.8. Perniön Reilassa klo 10-18

Saunaillat

Seurakunnan leirikeskuksissa on tänäkin kesänä tarkoitus järjestää avoimia saunailtoja, joihin ovat kaikki tervetulleita uimaan, saunomaan, viettämään mukavaa kesäiltaa sekä heittämään arkihuolet ainakin hetkeksi nurkkaan. Seurakunnan saunaillat alkavat koronarajoitusten salliessa. 

Halikon Kesä-Angelassa

Lossimatkan takana sijaitsevassa Kesä-Angelassa Angelniemellä (Angelantie 77) saunotaan 9.6. alkaen keskiviikkoisin klo 17.30–20. Saunomisen ja uimisen ohella voi myös grillailla omia grillattavia. Iltahartaus pidetään noin klo 19.45. 

Lammenjärvellä Kiikalassa

Kiikalan Lammenjärvellä (Hyyppäräntie 330) sauna lämpiää ensimmäisen kerran ti 15.6. Luonnonkaunis harjumaisema ja puhdasvetinen lampi tarjoavat hienot puitteet virkistymiseen useana kesäisenä tiistai-iltana klo 17.30–20 aina elokuun puolelle saakka. Grillausmahdollisuus omin grillattavin.

Naarjärven rannassa Naarilassa

Kesäillat Naarilan leirikeskuksessa (Naarilantie 369) ajoittuvat loppukesän neljälle keskiviikolle ajalla 11.8.–1.9. Saunaan pääsee klo 17–21. Nuotiopaikka (metsäpalovaroituksen salliessa) ja grillikota ovat käytettävissä. Naarilassa on mahdollisuus grillata omia grillattavia ja paistaa lettuja (omat lettutaikinat mukaan). Hartaus pidetään klo 19 rannassa ja huonolla säällä navetan ylisillä ruuhikirkossa.

Perniön Reilassa

Perniön leirikeskuksessa (Kuivastontie 351), Ervastonlahden rannalla saunotaan 14.7.–25.8. keskiviikkoisin klo 17–20. Luvassa on vapaata yhdessäoloa, saunomista ja uimista oman aikataulun mukaan. Myynnissä on kahvia ja grillimakkaraa lähetystyön hyväksi. Hartaushetki klo 19.

Perttelin Juvankoskella

Juvankosken kesäkodilla Perttelissä (Juvankoskentie 212) pääsee puusaunan rentouttaviin löylyihin 16.7.–10.9. perjantaisin klo 17–20. Saunakahvia on tarjolla vapaaehtoista maksua vastaan, tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankille.

Juhannusohjelmaa?

Juhannusaatoksi 25.6. on suunnitteilla ohjelmaa Juvankosken kesäkodilla sekä Lammenjärven, Naarilan ja Reilan leirikeskuksissa. Mikäli koronatilanne sallii, on leirikeskuksissa luvassa perinteistä juhannusjuhlintaa ja kesäistä ajanviettoa lipunnostoineen ja juhannusohjelmineen. Tarkemmat tiedot kesäkuussa.

Kirkkoja avoinna kesällä tutustumista varten

Salon kirkkoja on avoinna kesällä tutustumista varten.
Katso avoinna olevat kirkot

Laulajia istuu tammen alla Kiskon seurakuntatalon pihalla.
Lauluilta tammen alla Kiskon seurakuntatalon pihalla seuraavan kerran ke 21.7. Kuva: Martti Santakari