Kesän saunaillat

Seurakunnan leirikeskuksissa on tänäkin kesänä avoimia saunailtoja, joihin ovat kaikki tervetulleita uimaan, saunomaan, viettämään mukavaa kesäiltaa sekä heittämään arkihuolet hetkeksi nurkkaan.

Halikon Kesä-Angelassa

Angelantie 77

Syyskuun loppuun saakka (ei 22.6.) keskiviikkoisin klo 17.30–20

Lossimatkan takana sijaitsevan Angelniemen Kesä-Angelan sauna on lämpimänä koko kesän, vain juhannusviikolla ei saunota. Saunomisen ja uimisen ohella voi grillailla omia grillattavia. Tarjolla on myös pullaa, keksiä, kahvia, teetä ja mehua 1 €:n hintaan. Iltahartaus pidetään saunaillan päätteeksi.

Lammenjärvellä Kiikalassa

Hyyppäräntie 330

14.6.–2.8. (ei 12.7.) tiistaisin klo 17.30–20

Puhdasvetinen lampi sekä luonnonkaunis harjumaisema kauniine luontopolkuineen tarjoavat hienot puitteet virkistymiseen ja yhdessäoloon.  Grillausmahdollisuus omin grillattavin. Myös kahvia ja mehua on tarjolla.

Naarilassa

Naarilantie 369

Ma 4.7., ti 12.7., ma 25.7., ti 2.8., ti 16.8. ja ti 23.8. klo 17–20

Naarilan rantasaunalla on mahdollisuus viettää kesäiltaa kolmena heinäkuun ja kolmena elokuun iltana. Nuotiopaikka (metsäpalovaroituksen salliessa) ja grillikota ovat käytettävissä; paikoilla voi grillata omia grillattavia tai paistaa lettuja omasta taikinasta. Hartaus pidetään illan päätteeksi klo 19.45 rannassa ja huonolla säällä navetan ylisillä ruuhikirkossa.

Perniön Reilassa

Kuivastontie 351

13.7.–31.8. keskiviikkoisin klo 17–20

Luvassa on vapaata yhdessäoloa, saunomista ja uimista oman aikataulun mukaan. Myynnissä on kahvia, pullaa ja makkaraa lähetystyön hyväksi. Hartaushetki pidetään klo 19.

Perttelin Juvankoskella

Juvankoskentie 212

15.7.–16.9. perjantaisin klo 17–20

Juvankoskella lämpiää tunnelmallinen pieni sauna. Aitokiuas vaatii lämmittäjältään aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta antaa pehmeät, lempeät löylyt. Juvankosken saunaillat toimivat vapaaehtoisvoimin. Saunalämmittäjät huolehtivat myös kahvituksesta, ja kahviraha menee Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankille. Saunailloissa ei ole virallista ohjelmaa, mutta aina välillä joku saattaa innostua vaikkapa musisoimaan. Juvankoskella sielua hoitaa saunan ja vilvoittavan veden lisäksi upea, historiallinen ympäristö ja taustalla kohiseva koski.

Laituri, järvi, vihtoja
Kuva: Unsplash