Rippikoulut 2022

Vuonna 2022 Salon seurakunnassa vietetään ripareita 15 eri ryhmässä. Kesällä ja talvella, leireillä ja päiväripareina. Tänä vuonna rippikouluun kutsutaan erityisesti vuonna 2007 syntyneet nuoret. Lisäksi järjestetään kolme teemariparia: lasketteluripari, vaellusripari ja luova ripari.

Leirejä vietetään Naarilan, Kesä-Angelan, Lammenjärven ja Reilan leirikeskuksissa sekä Juvankosken kesäkodissa.

Voit tutustua seurakunnan leirikeskuksiin täällä.

Jos leirit eivät ole sinun juttusi, voit käydä riparin myös päiväriparina kesällä tai talvella. Päiväriparilla vietetään viikko yhdessä Salon seurakuntatalolla, mutta yöksi pääsee kotiin nukkumaan.

Ilmoittautuminen

Teemariparien ilmoittautuminen alkaa 10.5.2021 klo 17 alkaen. Teemaripareista löydät lisätietoa täältä.

Muihin ripareihin ilmoittaudutaan elokuussa ja seurakunnan jäsenille lähetetään heinäkuun aikana kutsu kotiin. Jos et ole seurakunnan jäsen, voit pyytää itsellesi kutsun ottamalla yhteyttä rippikoulupappi Lasseen.

Riparille ilmoittautuessa saa esittää yhden kaveritoiveen. Riparille ilmoittautuessa valitaan kolme eri ryhmätoivetta ja jokin ryhmätoiveista toteutetaan.

Ilmoittaudu mukaan, vaikka kävisit riparin jossain muualla kuin Salossa. Sinuun ollaan yhteydessä riparin etukäteisjakson merkeissä.

Alta löydät Salon seurakunnan vuoden 2022 riparien aikataulut, sekä Lassen ja Villen tekemän infovideon, joka jaettiin yläkouluihin.

Riparifaktaa

• Salossa riparin käy noin 85% kaikista 15-vuotiaista
  • Rippileiri maksaa Salossa  10 euroa leiripäivältä, eli leirin pituudesta riippuen 70 euroa tai 80 euroa. Leirimaksusta voi taloudellisin perustein pyytää vapautusta seurakunnan diakoniatyöltä. Päiväripari on maksuton.
  • Ripari huipentuu konfirmaatioon, joka on nuorten ja perheiden yhteinen juhlajumalanpalvelus.
  • Riparille on tervetulleita myös ne nuoret, jotka eivät ole kastettuja tai seurakunnan jäseniä. Riparin aikana on mahdollisuus halutessaan tulla kastetuksi ja liittyä seurakunnan jäseneksi.
  • Myös erityisnuoret voivat käydä rippikoulun. Erityisnuorten rippikoulu järjestetään yhteistyössä muiden Varsinais-Suomen seurakuntien kanssa. Ota yhteyttä, mikäli teidän perheessänne on riparille haluava erityisnuori.
  • Riparin käyminen antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaatioon osallistuminen antaa oikeuden kummin tehtävään ja oikeuden asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

Kaikissa kysymyksissä, älä epäröi ottaa yhteyttä:

Lasse Lindberg
vs. rippikoulupappi