Uutisia Salon seurakunnasta

Rippikoulukesä vietetään mahdollisimman turvallisesti

31.5.2021 14.42

Epidemiatilanne ja rajoitusten osittainen purku on edennyt siihen pisteeseen, että kesän rippileirit voidaan toteuttaa suunnitellulla aikataululla ja tavalla. Rippileirien turvallisuudesta on käyty keskusteluja yhdessä kaupungin terveysviranomaisten kanssa, ja seurakunnassa on laadittu suunnitelma turvallisten leirien toteuttamiseen ja yllättäviin tilanteisiin.

Pääsääntö leiritoiminnassa on, että leirille osallistutaan terveenä ja oireettomana. Leirit toimivat suljettuina ryhminä, eli leireiltä ei lähdetä kesken pois eikä leireille tulla kesken kaiken. Leireillä korostetaan hygienia- ja turvallisuusohjeistusta. Leirien lisäksi seurakunnassa järjestetään päiväripari Salon keskustassa. Päiväriparille on mahdollista siirtyä, mikäli syystä tai toisesta kokee, että leiri ei olekaan tänä kesänä itselle hyvä juttu. Painavasta syystä voidaan järjestää myös yksityisrippikouluja.

Konfirmaatiot tullaan toteuttamaan yhden yhteisen juhlan sijasta useana lyhyenä toimituksena, osa rippikouluryhmästä kerrallaan. Konfirmaatioihin kutsutaan konfirmoitavien nuorten lisäksi vain lähiperhe ja kummit.