Uutisia Salon seurakunnasta

Diakonian uutisia

31.5.2021 14.30

Saloton toiminta diakoniatalossa Kirkkokadulla loppuu Lidia Heistosen jäädessä eläkkeelle. Korona-aikana Salotto on ollut suljettuna asiakkailta. Maskien jako ja leivänjako keskeytyvät kesän ajaksi 10.6.–6.8. Tämän jälkeen leivänjako organisoidaan uudella tavalla.

Myös Vaatekammari on supistanut toimintaansa. Vaatekammari toimii diakonian vaateapuna ajanvarauksella keskiviikkoisin. Ajan sinne voi varata diakoniatoimistosta ma–ti ja to–pe klo 10–12 puh. 044 774 5216. Vaateapuun otetaan vastaan kohdennettuja tuotteita määräajoin. Niistä ilmoitetaan erikseen.

Diakoniatyöntekijä Elise Joron jäädessä eläkkeelle Kuusjoki-Perttelin alueelle siirtyy diakoniatyöntekijä Sari Rämö. Sarin vaihdettua aluetta Kiikala-Suomusjärven kotikäynneistä ja kerhoista vastaa diakoniatyöntekijä Laura Masih. Talousasiakkaat hoidetaan keskitetysti keskustan työntekijävoimin.

Kisko-Muurlan diakoni Niina Jyllilä siirtyy keskustaan. Yleisen diakoniatyön lisäksi hänen vastuualueenaan on vanhustyö.

Muurlassa on elokuusta lähtien vastaavana diakonina Anne Kössi ja Kiskossa Hanna Hannula. He toimivat edelleen myös Perniön ja Särkisalon alueilla.

Nämä muutokset johtuvat vähenevästä työvoimasta. Aluetyö jatkuu edelleen ja näin pyritään vastaamaan koko Salon seurakunnan diakonian tarpeesta. Muutoksista huolimatta seurakunnassa jatketaan laadukasta diakoniatyötä ja työntekijät ovat tavoitettavissa tutuilla tavoilla.