Rauhanteologia ja uskontojen välinen vuoropuhelu

Lähi-itä

Israelissa ja Palestiinalaisalueella vuosikymmeniä jatkunut konflikti tuo monenlaisia haasteita alueella asuvien ihmisten elämään. Konfliktin seurauksia ovat mm. väkivallan kierre, erilaiset psykososiaaliset vaikutukset kuten traumat, ääriajattelu ja nationalismi, syrjäytyminen ja eriarvoisuus sekä pakolaisuus ja siirtolaisuus.

Koska uskonto on vahvasti kietoutunut alueen konfliktiin, on tärkeää edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, uskontodialogia. Myös ekumenia eli kristillisten kirkkojen ja tunnustuskuntien välinen yhteistyö on merkityksellistä, sillä siten vahvistetaan kristittyjen asemaa. Moni kristitty pohtii muuttoa muualle turvallisuustilanteen ja muiden haasteiden takia. 

Lähetysseuran keskus (Felm-keskus) toimii paikkana, jossa järjestetään teologista keskustelua erilaisten kristittyjen, mutta myös eri uskontojen edustajien välillä. Felm-keskus tukee paikallisia kristittyjä yhteisöjä tarjoamalla tiloja kokoontumisiin sekä järjestämällä hartauksia ja muita tapahtumia. 

Lisäksi Lähetysseura tukee Pohjois-Israelissa Mi’ilyan kylässä toimivaa nuorten johtajuuskoulutusta, jonka tavoitteena on nostaa nuorten itsetuntoa ja halua toimia oman yhteisön hyväksi. Mi’ilyan kylästä poikkeuksellisen tekee se, että asukkaista lähes kaikki ovat arabikristittyjä eli vähemmistöä niin omassa maassaan kuin oman etnisen ryhmänsä sisällä.

Nimikkokohderaportti

Työ Israelissa

Työ Palestiinassa

Suomen Lähetysseura Lähi-idässä

Nuoria aikuisia, israelilaisia ja palestiinalaisia, hymyilemässä kameralle.
Jerusalemin yliopistossa israelilaiset ja palestiinalaiset nuoret oppivat tuntemaan toisiaan.

Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä
MobilePay: 43051, viesti: Rauhantyö Lähi-iltä
Suomen Lähetysseura: FI 38 8000 1400 1611 30, viite: 4074375004289568

Keräyslupa: RA/2020/1538, voimassa toistaiseksi.