Muurlan kirkko

Muurlantie 347, 25130 Salo

Muurlan saarnahuonekuntaan rakennettiin vuonna 1741 saarnahuone, joka tehtiin pienen tornittoman hirsisen pitkäkirkon muotoiseksi. Nykyinen Muurlan kirkko rakennettiin kruununvouti E. Waszin vuonna 1835 laatimien piirustusten mukaan. Pohjaltaan nykyinen kirkko on suorakaiteen muotoinen ja malliltaan torniton pitkäkirkko. Sen sivulta ulkonevat keskiakselissa vastakkaiset matalammat kylkiäiset, sakaristo ja eteinen. Kirkkoon tehtiin huomattava sisäkorjaus vuonna 1936 Elsi Borgin suunnitelman mukaan. Tällöin kirkko maalattiin niin ulkoa kuin sisältäkin. Vuonna 1959 kirkko restauroitiin rakennuskonservaattori Th Lindquistin mukaan. Tällöin kirkkoon palautettiin sille alkuaan tunnusomainen yksinkertainen ilme.

Alttari on rakennettu laudoista vuonna 1836. Sen sivuilla ja yläpuolella on iso klassillissävyinen alttarikehystys, joka hankittiin vuonna 1936. Alttaritaulun on maalannut Alexandra Frosterus-Såltin vuonna 1897. Taulun aiheena on "Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekevät ja raskautetut".

Vuonna 1937 lahjoittivat neiti Martta Renvall ja senaattori Heikki Renvall lasimaalaukset kirkon kuori-ikkunoihin. Vasemmalla puolella alttaria olevassa ikkunassa on Pyhä perhe ja rukoileva paimen sekä kirjoitus: "Arkkipiispatar Amanda Renvallin 100 vuotis-muistoksi a. d. 1937 lahjoitti Martta A. Renvall". Oikealla olevassa ikkunassa on Mariat ja enkeli Jeesuksen haudalla sekä kirjoitus: "Arkkipiispa Torsten T. Renvallin 120 vuotis-muistoksi a. d. 1937 lahjoitti senaattori Heikki Renvall". Maalaukset on suunnitellut Elsi Borg.

Muurlan kirkon urut on esitelty täällä.

Nykyinen kaksinivelinen kellotapuli rakennettiin vuonna 1819. Sen esikuvana on Uskelan emäkirkon tapuli. Tapuli maalattiin kelta-valkeaksi vuonna 1959.

Kirkossa on istumapaikkoja 250.

Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti

Uudenkirkon pitäjäseuran kirkkopyhä Muurlan kirkossa

18. sunnuntai helluntaista "Kristityn vapaus"
Huhtasalo, Suominen
Uudenkirkon pitäjäseuran kirkkopyhä. Mukana myös Kirkkokuoro.
Messun jälkeen juhla seurakuntatalossa

Muurlantie 347, 25130 Salo

Messu ja kehitysvammaisten kirkkopyhä Muurlan kirkossa

19. sunnuntai helluntaista " Rakkauden kaksoiskäsky"
Messu ja kehitysvammaisten kirkkopyhä Muurlan kirkossa.
Pastorit Pertti Arola ja Marika Huhtasalo, diakoni Kaija Virtanen, kanttori Anne Nietosvaara
Kirkkokahvit seurakuntakodissa.
Mikäli tarvitset kyytiä, ole yhteydessä Kaija Virtaseen to 6.10 mennessä, p. 044 7745 364/kaija.virtanen@evl.fi. Kyydin omavastuu 5€.