Perhejuhlat

Kirkolliset toimitukset

Useimmat kirkollisista toimituksista liittyvät ihmiselämän käännekohtiin, joihin ne tuovat kristillisen uskon ja Raamatun näkökulman. Nämä ovat usein ystävien ja perheen yhteisiä ilon ja surun juhlia. Pyhinä toimituksina ne ovat osa kirkon jumalanpalveluselämää.

Yleisimmät kirkolliset toimitukset ovat kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen. Muita kirkollisia toimituksia ovat mm. kodin siunaaminen, sairaan luona käynti ja rukoushetki surussa. Uurnaa maahan laskettaessa voidaan myös toimittaa pieni rukoushetki.

Kun jokin kirkollinen toimitus tulee ajankohtaiseksi tai tarvitset lisätietoja, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon puh. (02) 774 5207.

Kirkollisiin toimituksiin liittyy yleensä etukäteistapaaminen papin kanssa. Se tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun ja tutustumiseen samalla kun sovitaan käytännön järjestelyistä ja toimituksen kulkuun liittyvistä yksityiskohdista.

Tutustu toimituksiin liittyvään musiikkiin

Kirkollisiin toimituksiin liittyvään musiikkiin löytyy tietoa täältä.
Kirkollisiin toimituksiin sopiviin virsiin voi tutustua verkossakin.
Virsikirja löytyy myös verkosta.

Kaste

Ilon juhla, jossa kiitetään elämän antajaa. Lue lisää

Konfirmaatio

Rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla. Lue lisää