Siirry suoraan sisältöön.
Perhejuhlat

Kirkolliset toimitukset

Varsinais-Suomen koronaryhmä on antanut 1.12.2020 uusia suosituksia henkilörajoituksista ja toimenpiteistä, joilla pyritään rajaamaan koronaviruksen leviämistä. Suositukset astuvat voimaan 3.12. ja päättyvät 23.12.2020.

Kirkollisissa toimituksissa suurin sallittu osallistujamäärä on Varsinais-Suomessa 10 henkilöä. Tähän määrään eivät sisälly pappi, suntio ja kanttori.

Jos tila on riittävän väljä, voidaan hautaan siunauksessa pastoraalisista syistä ylittää sallittu maksimimäärä, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan. Väkimäärät tulee kuitenkin pyrkiä aina pitämään mahdollisimman pieninä.

Kotikasteita ei suositella. Kasteet on mahdollisuuksien mukaan pyrittävä järjestämään seurakuntien väljemmissä tiloissa.

Seurakunnan työntekijöiden osallistumista kastekahveille tai muistotilaisuuksiin ei suositella.

Kaikille osallistujille suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

Tiedustelut:

Kirkkoherranvirasto puh. 02 774 5207.

Useimmat kirkollisista toimituksista liittyvät ihmiselämän käännekohtiin. Nämä ovat usein ystävien ja perheen yhteisiä ilon ja surun juhlia. Pyhinä toimituksina ne ovat osa kirkon jumalanpalveluselämää.

Yleisimmät kirkolliset toimitukset ovat kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen. Muita kirkollisia toimituksia ovat mm. kodin siunaaminen, sairaan luona käynti ja rukoushetki surussa. Uurnaa maahan laskettaessa voidaan myös toimittaa pieni rukoushetki.

Uusi etu- ja sukunimilaki voimaan 1.1.2019

Lisää tietoa löytyy evl.fi-sivuilta ja oikeusministeriön tiedotteesta.

Ristiäiset

Ilon juhla, jossa kastettava otetaan Jumalan lapseksi ja seurakunnan jäseneksi. Lue lisää

Rippijuhlat

Rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla. Lue lisää

Avioliittoon vihkiminen

Kirkossa tai kotona, kappelissa tai rantakalliolla, kahden todistajan tai kahdensadan häävieraan läsnä ollessa. Lue lisää

Hautaan siunaaminen

Kirkon viimeinen palvelus jäsenelleen. Lue lisää

Kodin siunaaminen

Juhlava, lämmin ja kodikas tapa aloittaa elämä uudessa paikassa. Lue lisää

Rukoushetki avioliittoon vihkimisen vuosipäivänä

Rukoushetkessä kiitetään yhteisestä elämästä ja pyydetään siunausta tuleviin vuosiin. Lue lisää

Lasimaalaus ikkunassa, lintuja sinisellä pohjalla

Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä sähköisesti. Sivustolle pääsee klikkaamalla yllä olevaa tekstiä.

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.