Kaisa Suutela-Kuisma

kaisa.suutela-kuisma@evl.fi, puh. 044 774 5291
Johtava kanttori

Olen Salon seurakunnan johtava kanttori Kaisa Suutela-Kuisma. Tulin Salo-Uskelan seurakuntaan kanttoriksi vuonna 2001 ja olen siitä asti työskennellyt täällä. Opiskeluaikoina olin kanttorin sijaisena Halikossa, Perttelissä ja Forssassa ja valmistumiseni jälkeen ehdin olla muutaman vuoden Koski Tl:n kanttorina.

Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta 1993. Vuonna 1996 suoritin sekä urkujensoiton että laulun A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin.

Urkujensoittoa olen opiskellut Folke Forsmanin ja Kari Jussilan johdolla, ja olen osallistunut useille mestarikursseille opettajinani mm. J. van Oortmerssen, G. Bovet ja L. F. Tagliavini. Erityisen hienoa oli saada opiskeluaikana soittaa urkuja Pariisissa ja Amsterdamissa järjestetyillä kursseilla. Laulua opiskelin Aulikki Eerolan ja cembalonsoittoa Elina Mustosen johdolla. Alunperin minusta piti tulla viulisti, ja opiskelinkin viulunsoittoa jo lukiolaisena Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Jouko Ignatiuksen johdolla, mutta kun tuli aika hakeutua ammattiopintoihin, kirkkomusiikkiopinnot veivät kuitenkin voiton. 

Konsertoin aktiivisesti sekä soolokonsertein että varsinkin kamarimuusikkona. Mieluiten olen urkujen ääressä, mutta mukava on soittaa hyvien muusikoiden kanssa myös pianolla ja cembalolla. Ja joskus laulaakin, kun saa hyvän säestäjän. Harrastuksekseni soitan edelleen viulua.

Pidän erityisesti lasten ja nuorten kanssa musisoimisesta. Kuoroni on GospelSalo, aikuisten gospelmusiikkiin keskittynyt mukavan iso ja eläväinen kuoro, joka esiintyy yleensä bändin kanssa. Projekteittain järjestelen kamarikuoro Vox Saloensiksen ja kamariorkesteri Salo Chamberin kanssa isoja kirkkomusiikkiteoksia. Minulla on vuosittain kaksi riparia ja leirielämä on minusta hienoa. Luonnollisesti työhöni kuuluvat myös kanttorin perustehtävät, messut ja kirkolliset toimitukset, ensisijaisesti Salo-Uskelan alueella. 

Pidän puutarhanhoidosta ja marjastuksesta ja luonnossa liikkumisesta. Käyn mielelläni uimassa ja talvisin laskettelen. Uusimpana harrastuksena perheellämme on purjevene.

Kaisa-kanttori Angelniemen kirkon rannalla

K

Näkymä Uskelan kirkon tornista