Salon seurakunnan saavutettavuusseloste 

 
Tämä saavutettavuusseloste koskee https://www.salonseurakunta.fi -sivustoa ja on päivitetty 6.7.2023. 

Salon seurakunta pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden yhdenvertaisesti kaikille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019).  

Salon seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä: 

 • Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme. 
 • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme. 
 • Saavutettavuus on integroitu hankintakäytäntöihimme. 
 • Tarjoamme työntekijöillemme jatkuvasti saavutettavuuskoulutusta. 
 • Organisaatiollamme on selkeät saavutettavuustavoitteet ja -vastuutasot. 
 • Organisaatiollamme on määritetyt saavutettavuuden laadunvarmistusmenetelmät. 

Arviointimenetelmät  

Salon seurakunta on arvioinut tämän sivuston saavutettavuuden itse. Osittain apuna on käytetty ulkopuolista tahoa.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila 

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Verkkosivuston ei-saavutettava sisältö 

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä. 

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit): 

Osassa kuvista saattaa puuttua tekstivastineet, tai tekstivastine ei kuvaa riittävän hyvin kuvan sisältöä. Korjaamme puuttuvat tekstit aina, kun huomaamme puutteen. (WCAG 1.1.1)

Teksti kuvassa: 

Joissain kaaviokuvissa / tapahtumien mainoksissa / kuvissa on tekstiä, mutta teksti ei ole tarjolla saavutettavassa muodossa. Lisäämme tekstit tekstivastineisiin tai sivun sisältöön aina kun huomaamme puutteen. (WCAG 1.4.5) 

Taulukot 

Sivuillamme on käytetty taulukoita, joiden otsikkorivin merkinnässä on puutteita. Korjaamme aina, kun huomaamme puutteen. (WCAG 1.3.1) 

Rikkinäiset linkit: 

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä, korjaamme ne mahdollisimman pian. Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille. (WCAG 2.4.4)

Epäselvästi nimetyt linkit: 

Sivuillamme on joitain linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta. Muokkaamme linkit paremmin ymmärrettäviksi aina, kun huomaamme puutteen. (WCAG 2.4.4)

Puuttuvat otsikkomerkinnät: 

Sivuillamme on puutteita otsikoiden merkitsemisessä. Korjaamme tilanteen aina, kun huomaamme puutteen. (WCAG 1.3.1, 2.4.6)

Värikontrasti

Tekstin ja taustan / kuvakkeiden / visuaalisten esitysten kontrasti ei ole kaikissa kohdin WCAG-standardin mukainen. Korjaamme värikontrastin puutteet aina, kun huomaamme puutteen. (WCAG 1.4.3, 1.4.11)

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel): 

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. Mikäli huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille. Voit pyytää asiakirjojen sisältämiä tietoja alla olevien yhteystietojen kautta. (WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.3.2)

Videot: 

Kaikissa videoissamme ei ole tällä hetkellä tekstitystä tai kuvailutulkkausta. Sivustolla olevat videot tekstitetään kahden viikon kuluessa julkaisusta, pois lukien ennen 23.9.2020 julkaistut videot, jotka eivät kuulu lain piiriin. (WCAG 1.2.2, 1.2.5)

Äänitallenteet (kuten podcastit, nauhoitteet)

Äänitallenteissamme ei tällä hetkellä ole tekstivastinetta. Sivustolla oleville äänitallenteille lisätään tekstivastine kahden viikon kuluessa julkaisusta.

Julkaisujärjestelmän saavutettavuuspuutteet:

 • Näppäimistökohdistimen näkyminen (WCAG 2.4.7)
 • Otsikoiden merkkaus (WCAG 1.3.1)
 • Upotetun sisällön nimeäminen (WCAG 1.1.1)
 • Virheitä teknisessä toteutuksessa (WCAG 4.1.2)
 • Toistetun sisällön ohitusmahdollisuus ruudunlukijalla (WCAG 2.4.1)  

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

 • Asiakirjat (Pdf, Word, PowerPoint, Excel). Osa tiedostoistamme, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, eivät kuulu lain soveltamisalaan, eivätkä välttämättä ole saavutettavia. Ei-saavutettavassa muodossa olevan tiedoston tiedot saat pyytämällä alla olevien yhteystietojen kautta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Kartat. Sivustolla on esitetty joitain tietoja karttanäkymän avulla. Kartat, joita ei ole tarkoitettu navigaatiokäyttöön eivät kuulu lainsäädännön piiriin. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 §) 
 • Videot. Sivustollamme on videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 ja joissa ei ole tekstitystä tai kuvailutulkkausta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Äänitallenteet. Sivustollamme on äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 ja joilla ei ole tekstivastinetta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Arkistoitu verkkosisältö. Sivustolla on verkkosisältöä, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019, eivätkä ne kuulu lain soveltamisalaan. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Kolmansien osapuolten sivustot tai palvelut. Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemat sisällöt, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia, eivät kuulu digipalvelulain vaatimusten piiriin.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Teemme parhaamme saavutettavuuspuutteiden korjaamiseksi. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla: 

Sivuston julkaisujärjestelmästä ja sen teknisestä saavutettavuudesta vastaa Kirkkohallitus/Kirkon viestintä. Mikäli haluat antaa palautetta julkaisujärjestelmän saavutettavuudesta Kirkon viestintään, käytä alla olevaa lomaketta: 

Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa. 

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.  Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolla ja aukeaa uudessa ikkunassa) Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot: 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi  
Puhelinnumero vaihde: 0295 016 000 
Tee ilmoitus verkkolomakkeella. (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Yhteensopivuus selainten kanssa 

Verkkosivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa: 

 • Edge (Windows), uusin versio
 • Chrome (Windows, Mac), uusin versio 
 • Firefox (Windows, Mac), uusin versio 
 • Safari (Mac), uusin versio 

Tämän verkkosivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta: 

 • HTML
 • WAI-ARIA 
 • CSS 
 • Javascript