Vapaaehtoistoiminta

Salon seurakunta tarjoaa monenlaisia vapaaehtoistehtäviä eri puolilla seurakuntaa. Voit toimia  sitoutumista vaativassa tehtävässä kuten ryhmän ohjaajana tai kertaluonteisessa tehtävässä kuten syysmarkkinoilla sopanjakajana parin tunnin ajan. Vapaaehtoistehtävään opastetaan, ja tehtävään lupautunut voi aina tarvittaessa olla yhteydessä työntekijään.

Kertaluontoisiin vapaaehtoistehtäviin ei aina ole ennakkoilmoittautumista. Kun aloitat säännöllisessä vapaaehtoistehtävässä, työntekijä keskustelee kanssasi ja teette sopimuksen vapaaehtoistehtävästä. Siinä sitoudut vaitiolovelvollisuuteen myös vapaaehtoistehtävän jo päätyttyä. Sopimuksen tehneet vapaaehtoiset on vakuutettu seurakunnan puolesta vapaaehtoisena toimiessaan. Otathan rohkeasti yhteyttä työalan vastuutyöntekijään!

Avoinna olevia vapaaehtoistehtäviä seurakunta ilmoittaa myös vapaaehtoistyo.fi -sivustolla.

Ehdota omaa vapaaehtoistehtävää!

Jokaisella meistä on omia vahvuuksia, joita ei välttämättä ole osattu ajatella tätä sivua laatiessa. Ethän epäröi ehdottaa omiin kiinnostuksen kohteisiisi tai elämäntilanteeseesi sopivaa vapaaehtoistehtävää ottamalla yhteyttä vapaaehtoistyön diakoni Sanna Saramoon puh. 044 774 5296, sanna.saramo@evl.fi tai nettilomakkeella.

Ajankohtaista

VAPAAEHTOISTEN VIRKISTYSPÄIVÄ ON TÄYNNÄ! Vapaaehtoisten virkistyspäivä ti 27.8. klo 10-16 Naarilassa yhteistyössä Salon kaupungin ja yhdistysten kanssa. Lähtö Naarilaan bussilla Salon torilta klo 10. Naarilassa yhteistä ohjelmaa, kohtaamisia, virkistystä, lounas, saunomista ja uimista, iltapäiväkahvit. Klo 15.30 lähtö Naarilasta takaisin kohti toria. Mukaan mahtuu 60 henkilöä. Ilmoittautumiset viimeistään 11.8 mennessä www.salonsyty.fi/ilmoittautumiset tai seurakunnan diakoniatoimistoon ma-to klo 10-12 p. 044 774 5216. Muistathan tarvittaessa myös peruuttaa ilmoittautumisesi, koska osallistujamäärä on rajoitettu. Lisätietoja: sanna.saramo@evl.fi p. 044 774 5296.

Helppoa, hauskaa, merkityksellistä tekemistä tavallisen ihmisen taidoin!

Vapaaehtoistoiminnan positiivisia vaikutuksia:

• Tuo itselle hyvää mieltä.
  • Saa auttaa.
  • Tarjoaa mielekästä tekemistä / harrastuksen.
  • Saa laittaa "hyvän kiertämään".
  • Saa uusia ystäviä / lisää sosiaalisia kontakteja / vähentää yksinäisyyttä.

Tervetuloa mukaan!