Siirry suoraan sisältöön.
Päätöksenteko

Päätöksenteko

Kirkon luottamustoimiin valittiin salolaisia

11.2.2020 käytiin kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit.

Kirkolliskokouksen maallikkoedustajiksi tuli valituksi kaksi salolaista: Marika Hietanen (Sillanrakentajat) ja Marja-Leena Ruostesaari (Kokoomus ja sitoutumattomat). Kirkolliskokous on kirkon ylin päättävä toimielin.

Arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenistöön tuli Salosta valituksi  Annikka Viitaniemi (Kokoomus ja sitoutumattomat). Hiippakuntavaltuusto tukee ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja seurakunnissa. Hiippakuntavaltuuston kautta menevät seurakuntien aloitteet kirkolliskokouksen käsiteltäväksi.

Seurakunnan hallinto

Seurakunnan luottamuselinhallinto on samantapainen kuin kunnan tai kaupungin. Ylin päättäjä on kirkkovaltuusto, valmistelusta ja toimeenpanosta vastaa kirkkoneuvosto ja työalojen toimintaa ohjailevat johto- ja neuvottelukunnat. Jokaisella kymmenellä seurakunta-alueella toimii alueneuvosto.

Talous

Kirkollisvero on Salon seurakunnassa
edelleen 1,4 % myös vuonna 2020.

Tasekirjat, investointeja ja muuta talouteen liittyvää

Liitoshistoriaa

Salon seurakunta syntyi, kun kymmenen seurakuntaa liittyi yhteen vuoden 2009 alusta. Lue liitoksen vaiheista

Puheenjohtajan nuija

Salon seurakunnan Y-tunnus:

2189843-8

Mari Ruostesaari ja Marika Hietanen kasvomaskein suojautuneina Turun tuomiokirkon edessä

Salolaiset kirkolliskokouksen maallikkoedustajat Marja-Leena Ruostesaari ja Marika Hietanen koronavuoden 2020 kokoukseen varustautuneina.

Siirry päävalikkoon. Takaisin sisältöosion alkuun.