Salon kirkko

Kirkkokatu 7 , 24100 Salo

Salon kirkko

Arkkitehti G. E. Ekestubben suunnittelema kirkko rakennettiin vuonna 1894 alunperin rukoushuoneeksi. Salon pienen seurakunnan kirkoksi se vihittiin muutostöiden jälkeen vuonna 1927. Torni pystytettiin kuusi vuotta myöhemmin. Kirkkokansaa Salon kirkkoon mahtuu noin parisataa.

Alttaritaulun, joka kuvaa Kristuksen kirkastumista, on maalannut Venny Soldan-Brofelt. Ikkunoiden lasimaalaukset ja kaikki vuoden 1927 suuret muutostyöt on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Lasimaalausten aiheena on orjantappuraseppele.

Salon kirkko uudistettiin arkkitehti Lauri Hollménin suunnitelmien mukaan v. 1985, jolloin kodikas kirkkosali sai vihreän värisävyn. Uudet valaisimet suunnitteli Lisa Johansson-Pape. Kirkkorakennuksen täyttäessä sata vuotta 1994 sinne hankittiin Uuno Eskolan Kristus-aiheinen mosaiikkiteos.

Salon kirkon urut on esitelty täällä.

Kirkossa on istumapaikkoja 250.

Kirkkokatu 7, 24100 Salo

Esitelmä Erilaisuus? Samanlaisuus? Miten ymmärtäisimme toisiamme paremmin..

Salon lukion entinen uskonnon lehtori, TM Matti Taneli pohtii esitelmässään ja yhdessä yleisön kanssa, miten eri tavoin ajattelevat kristityt, ylipäätään kaikki ihmiset, voisivat ymmärtää toisiaan entistä paremmin.

Jeesus-ilta

Messu Salon kirkossa

Tuomiosunnuntai "Kristuksen kuninkuuden sunnuntai"
kanttorina Vesa-Matti Tastula
Messun yhteydessä vietetään itsemurhan tehneitten muistopäivää. Kirkkosali hiljentyy rukousta varten kello 16.30, alttarin äärelle on mahdollista tulla sytyttämään rukouskynttilä.