Joulunpunaiset urkujen julkisivupillit Uskelan kirkossa

J.S. Bach - Jouluoratorio

Su 27.11. klo 18 Uskelan kirkossa (Kantaatit 1-3)
Su 8.1. klo 18 Uskelan kirkossa (Kantaatit 4-6)

Uskelan kirkossa esitetään Bachin jouluoratorio kokonaisuudessaan kahdessa konsertissa. Kolme ensimmäistä kantaattia, joulupäivän, tapaninpäivän, ja kolmannen joulupäivän kantaatit esitetään ensimmäisenä adventtisunnuntaina, ja kolme viimeistä, uudenvuodenpäivän, uudenvuoden jälkeisen sunnuntain ja loppiaisen kantaatit esitetään loppiaisen jälkeisenä sunnuntaina. 
Oratorion esittävät Vox Saloensis -kuoro ja Salo Chamber -kamariorkesteri johtajanaan Timo Lehtovaara. Solisteina adventin konsertissa laulavat sopraano Saara Rauvala, altto Hanna-Leena Suominen, tenori Eero Lasorla ja basso Jussi Vänttinen. 
Loppiaisen jälkeisessä osuudessa solisteina ovat sopraano Maria Sirén, altto Hanna-Leena Suominen, tenori Eero Lasorla ja basso Samuli Takkula.
Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma tekstinkäännöksineen maksaa 20€

Tuli kirkkoon miehet ja joulu

Ti 29.11. klo 19.30 Halikon kirkko

Turun NMKY:n Mieskuoro Naskalit tuo tänä vuonna turkulaisyleisön vuodesta toiseen hurmaavat Tuli kirkkoon miehet ja joulu -konserttinsa Halikon kirkkoon.  Luvassa on joulun ikivihreitä ja moderneja klassikoita. Tämä on kuoron uuden taiteellisen johtajan Niklas Taanilan ensimmäinen joulu Naskaleiden puikoissa. Myös tänä vuonna kuullaan kestosuosikkeja kuten Teuvo Hakasalon “Jouluyönä” sekä Michael Praetoriuksen “Tuo armon valkokyyhky”. Monipuolinen ohjelmisto vie tunnetilasta toiseen: Ola Gjelon herkästi resonoiva “Ubi Caritas” istuu mainiosti kirkkoakustiikkaan. 
Konsertin ohjelmistossa on mukana myös kuorolaisten omia sovituksia. Markus Holopaisen mieskuoroversiossa Jeremy Soulen kappaleesta “Peace of Akatosh” lauletaan rauhan puolesta. Leikkiin kutsutaan puolestaan Teemu Mustosen hulvattomassa sovituksessa “Nisse-polkasta”. 
Vapaa pääsy, ohjelma 15 €

Jouluksi kotiin - Antti Railion joulukonsertti

To 1.12. klo 19 Halikon kirkko

Antti Railion odotettu joulukiertue saapuu jälleen ilahduttamaan ja koskettamaan joululaulujen ystäviä ympäri Suomen. Jo perinteeksi muodostunut kiertue palaa täysimittaisena ja entistäkin vaikuttavampana yhteensä neljäntoista konsertin muodossa. Konserteissa kuullaan rakastetuimpia joululauluja Antti Railion tulkitsemana. Tunnelmalliset kirkot, herkät joululaulut sekä Antti Railion voimakkaan pehmeä tulkinta tuovat joulun taian jokaisen kuulijan kotiin.
"Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen, olen helpottunut ja onnellinen siitä, että pääsen vihdoin jo perinteeksi muodostuneelle joulukiertueelleni teidän luoksenne. En malta odottaa, että pääsen sykähdyttämään ja luomaan kanssanne lumoavia hetkiä, kauneimpien joululaulujen parissa. Nähdään ja kuullaan toisemme Jouluksi kotiin -kiertueellani! Sydämellisesti tervetuloa!", kommentoi Antti Railio.

Viime vuodelta 2021 siirtyneisiin konsertteihin ostetut liput käyvät sellaisenaan tämän vuoden konserteissa.
Liput: Ennakkoon 29,90€ Lippu.fi ja ovelta 35€

Kaihon karavaanin joulu

la 3.12. klo 19 Uskelan kirkko

Kaikki jouluihmiset, jouluttajat ja joulumusiikin ystävät saavat ylimääräisen musiikillisen joululahjan, kun supersuosittu Kaihon Karavaani-yhtye lähtee joulukiertueelle. Kaihon Karavaani käy joulumusiikin äärelle intoa puhkuen! Bändi saa tänä jouluna solisteikseen upeaäänisen Jesse Kaikurannan sekä koskettavan, tummalla soundilla varustetun Jannan.
Liput 39 € Ticketmaster

Joulukonsertti 

su 4.12. klo 18 Kuusjoen kirkko
su 11.12. klo 18 Särkisalon kirkko
su 18.12. klo 18 Kiikalan kirkko

Jaana Viitamäki, Kai Niemelä ja Kimmo Lindegren, laulu
Säestäjänä pianisti Eetu Sadeharju 

Joulukonsertti Linda Lampenius ja Perttu Kivilaakso

to 8.12. klo 19 Halikon kirkko

Huippumuusikot Linda Lampenius ja Perttu Kivilaakso yhdistävät loppuvuonna voimansa ja kiertävät Suomea jouluisella kirkkokonserttikiertueellaan. Linda Lampenius on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia viulistejamme, joka on esiintynyt maailmalla niin kuninkaallisille kuin valtionpäämiehille. Sellisti Perttu Kivilaakso on taas tuttu Apocalyptica-yhtyeestä, jonka mukana hän kiertää maailmaa hengästyttävällä tahdilla. Loppuvuodesta muusikot lyöttäytyvät yhteen tuoden joulun maagiset sävelet yleisön kuultaviksi  tunnelmallisella kirkkokiertueellaan.
Linda ja Perttu ovat valinneet konsertteihin itselleen rakkaimpia lauluja. Melodioita kuullaan niin oopperan, klassisen- ja pop-musiikin maailmoista; myös Kivilaakson omia ja Apocalyptican esittämiä sävellyksiä sekä rockballadeja hyödyntäen duon erityisosaamista elektronisen musiikin puolelta. Mukaan mahtuu teeman mukaisesti myös suomalaisia joulu- ja kansanlauluja Kivilaakson uusina sovituksina.
Liput 35 € Lippu.fi

Halikon musiikkiyhdistyksen Lucia-konsertti

pe 9.12. klo 17.30 Halikon kirkko

Mukana muskarilaisia, Helinäiset-kuoro ja Peppi Laine

Katri Helenan joulukonsertti

su 11.12. klo 18.30 Uskelan kirkko 

Konsertti järjestetään ja jo ostetut liput käyvät normaalisti konserttiin!

Suomalaisten rakastama sinivalkoinen ääni Katri Helena lähtee yhdeksän konserttia käsittävälle joulukiertueelle marraskuun lopussa. 
Katri Helena ei esittelyä kaipaa, lähes 500 kappaletta äänittänyt ja lähes 60 vuotta kestänyt laulajan ura, on tehnyt hänestä yhden Suomen menestyneimmistä naislaulajista. Viime vuosina harvakseltaan konsertoinut Katri Helena julkaisi viime vuonna Jouluradion virallisen Hoosianna-kappaleen. - On ihanaa päästä laulamaan taas joulumusiikkia! Matkaan lähdetään sillä ajatuksella, että Tulkoon joulu! Konserteissa kuullaan sekä jouluklassikoita että uudempia, koskettavia joulutarinoita. Omasta, vanhemmasta jouluohjelmistostani kuullaan ainakin Joulumaa ja Aavistus, jotka ovat yleisön toivomuslistalla joka vuosi. Säestyksestä huolehtii taidolla ja tunteella Tessa Virta -orkesteri, Katri Helena kertoo.
Liput 37,50 Lippu.fi, ovelta 40€

Lucia-konsertti

ti 13.12. klo 18 Uskelan kirkko

Kaivattu ja odotettu musiikkiluokkien Lucia-konsertti toteutuu jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Tunnelmallisessa konsertissa esiintyvät Uskelan koulun 3.-6. musiikkiluokkien oppilaat sekä 1.-2. musakylpyluokat. Ohjelmassa kuullaan perinteisiä joululauluja sekä uudempaa joululaulutuotantoa. Lucian päivään kuuluvan Lucia-kulkueen muodostavat 5. musiikkiluokan oppilaat.
Vapaa pääsy, ohjelma 12€

Enkeleitä - joulukiertue

ke 14.12. klo 19 Uskelan kirkko

"Saara Aallon taianomainen Enkeleitä - Joulukiertue kiertää Suomea jouluna 2022. Kiertueella kuullaan hienoimpia joululauluja Suomesta ja maailmalta Saaran enkelimäisen äänen ja upeiden muusikoiden tulkitsemana. Kiertueella halutaan antaa ääni myös lapsille, ja niinpä jokaisessa konsertissa on mukana vierailemassa myös paikallinen lapsikuoro, joka yhdessä Saaran kanssa loihtii kuuntelijoille ainutlaatuisen koskettavan konserttielämyksen.
Konsertin jokaisesta ostetusta lipusta lahjoitetaan 50 senttiä Pelastakaa Lapset ry:lle tukemaan sodista kärsiviä lapsia ympäri maailmaa. 
Tee hyvää ja tule mukaan nauttimaan vuoden kauneimmasta joulukonsertista."
Liput 33 € Ticketmaster, ovelta 35 €.

Rakkaimmat joululauluni

to 15.12. klo 18 Perttelin kirkko

Tervetuloa kuuntelemaan laulaja Emilia Peikolan ja pianisti Jenni Laineen jouluisia säveliä.

Emilia: Musiikki on aina ollut osa minua ja arkeani. Ammattia musiikista ei kuitenkaan tullut, vaan päädyin yhteiskuntatieteilijäksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei musiikki olisi vieläkin osa elämääni. Nautin musiikista ja sen esittämisestä paljon ja rakastan tulkita tunteita kappaleiden kautta. Olenkin  onnellinen saadessani pitää kauan haaveilemani joulukonsertin juuri Salossa Perttelin kirkossa. Toivottavasti konsertti koskettaa ja saa hymyn huulille. Mikä voisikaan olla sen parempaa kuin virittäytyä joulun tunnelmaan rakkaimpien joululaulujen parissa. 

Rakkaimmat joululauluni -konsertissa kuullaan rakkaita klassikoita vuosien takaa sekä uudempaa tuotantoa. Joulunaikaan kuuluvat perinteiset joululaulut, mutta olen erityisen iloinen voidessani esittää myös uusia osalle varmastikin vieraita kappaleita. Ehkä jonain päivänä nuo uudemmat joululaulut löytyvät myös omalta rakkaimmat joululaulut -listaltasi. 

Konsertissa säestäjänä toimii ystäväni Jenni Laine, johon sain aikoinaan tutustua Halikon Musiikkiyhdistyksen toiminnassa. Lauloimme yhdessä muutamissa produktioissa, mutta sitten elämä vei eri suuntiin ja yhteiseen musisointiin tuli tauko. On siis ilo näin vuosien jälkeen saada taas tulkita lauluja yhdessä. 

Konserttiin on vapaa pääsy

Laulajien joulu

to 15.12. klo 18 Salon kirkko

Salon musiikkiopiston laulajat esittävät joululauluja kuorona, sooloina ja eri kokoonpanoissa.
Konsertissa kuullaan perinteisiä joululauluja kuten Varpunen jouluaamuna ja Melartinin Kristuslapsen kehtolaulu.
Uudemmasta laulutuotannosta kuullaan mm. Tormen Hiljaa leijuu maahan hiutaleet ja Simojoen Tulkoon joulu.
Kuoro esittää pianon ja viulutrion säestämänä sisilialaisen joululaulun O Sanctissima.
Laulajia opettaa Maarita Luojus, pianistina on Leena Tammisto.
Vapaa pääsy.

Kaunein Joulu

pe 16.12. klo 18 Perniön kirkko

Konsertissa esiintyvät oopperalaulaja Jyrki Anttila, sopraano Anette Raukola ja pianisti Maija Anttila
Liput 28 € Lippu.fi

Halikon joulu

la 17.12. klo 19 Halikon kirkko

Konsertissa esiintyy Halikon Musiikkiyhdistyksen opettajia ja oppilaita, nykyisiä sekä aikaisemmilta vuosilta, mm. Pia Ahonen, Emmi Raasumaa, Peppi Laine, Roope Pelo, Pekka Haahti. Luvassa monipuolinen kattaus musiikkia ja ihanaa joulutunnelmaa.
Vapaa pääsy, ohjelma 20 €

Diandran Kerran joulukuun aikaan -kiertue

ma 19.12. klo 19 Uskelan kirkko

Diandra tuo joulun taikaa koko perheen konsertteihin, joissa kuullaan artistin tulkinnat kauneimmista joululauluista. Yhdeksi Suomen upeimmista laulajista tituleerattu Diandra julkaisi myös kiertueen nimeä kantavan joulualbuminsa vuonna 2015 pysyen Suomen virallisella listalla yhteensä 15 viikon ajan.
Liput 39 € Ticketmaster

Osuuspankin joulukonsertti

ti 20.12. klo 18 Uskelan kirkko

OP Lounaismaa tarjoaa asiakkailleen joulukonsertin Uskelan kirkossa.
Esiintyjinä ovat laulaja Maria Lund ja pianisti Jouni Somero

Maa on niin kaunis - Sävelsilta jouluun

pe 23.12. klo 18.30 Suomusjärven kirkko

Sanni Orasmaa, piano ja laulu
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

GospelSalon joulukonsertti

ma 26.12. klo 18 Uskelan kirkko

Tervetuloa GospelSalon ja bändin perinteiseen joulukonserttiin Tapanina Uskelaan.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Lumiturkkiin peittyy maa

ke 28.12. klo 18 Perniön kirkko

Joulukonsertissa musisoivat sopraano Katri Jalonen ja pianisti-urkuri Esa Ylönen. Ohjelmassa on suomalaisia joululauluja ja Regerin ihastuttava Marian kehtolaulu. Tuttujen laulujen lomassa kuullaan myös harvinaisempia helmiä. Topeliuksen runoihin sävelletyt laulut esitetään alkukielellä ruotsiksi. Esa Ylönen soittaa pandemia-aikana syntyneen sävellyksensä Rukous.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Joulu joka päivä

ke 28.12. klo 18 Salon kirkko

Cristianus-kuoron joululauluilta Salon kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Joulun sävelin

pe 6.1. klo 18 Halikon kirkko

Hoiturit-kuoron perinteinen loppiaiskonsertti
Vapaa pääsy, ohjelma 5 €

Timantteja hangella

pe 6.1. klo 18 Perniön kirkko

Perniökulttuuri-säätiön Loppiaiskonsertti on otsikoitu ”Timantti hangella”.
Esiintyjinä ovat tenori Eero Lasorla, huilisti Silvia Raia ja pianisti Niilo Autio. 
Liput/ohjelma 15 euroa.