Flyygeli sinisessä valaistuksessa

Konsertit

Turun ortodoksinen kuoro

Su 5.2. klo 15 Uskelan kirkko
Turun ortodoksisen kirkon kuoro konsertoi suomeksi ja kirkkoslaaviksi Uskelan kirkossa Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelmat 10€/5€, ja ohjelman tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Ukrainan sodan uhreille.  Turun ortodoksisen kirkon kuoro on Turun ortodoksisen seurakunnan pääkirkon, Pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran kirkon  jumalanpalvelusmusiikista vastaava sekakuoro. Kuoron johtajana toimii seurakunnan kanttori Pasi Torhamo. Kuoron perusti vuonna 1969 Turun seurakuntaan kanttoriksi tullut Pekka Torhamo, nykyisen kanttorin isä. Kuoron toimintaan kuuluu  viikottaisten kuoroharjoitusten ja jumalanpalveluksissa laulamisen lisäksi konsertoiminen ja ortodoksisen kirkkomusiikin äänitteiden  tekeminen. Äänitteitä on julkaistu yhteensä 12, näistä viimeinen on Vigilia-levy vuodelta 2017. Kuoro on tehnyt konserttimatkoja kotimaan lisäksi mm. Bulgariaan, Kreikkaan, Ranskaan, Romaniaan, Ruotsiin ja Ukrainaan. Dir.cant. Pasi Torhamo on neljännen sukupolven ortodoksinen kirkkomuusikko. Hän valmistui kanttoriksi vuonna 1988 ja on toiminut  Turun lisäksi kanttorina Kuopiossa (1992-2002) ja Tampereella (1991-1992 ja 2000-2002).

Baltic Gospel Singers

Su 11.2. klo 18 Perniön kirkko

Baltic Gospel Singers tuo mukanaan musiikin ilosanomaa Kemiönsaarelta!

Gospelkuoro Baltic Gospel Singers on aiemminkin konsertoinut Perniön kirkossa. Kuoro odottaa innolla saavansa taas laulaa salolaisille. Nykyisin kuoroon kuuluu parikymmentä laulajaa ja viisipäinen orkesteri. Ohjelmisto on englanninkielistä. Mukaan mahtuu niin rauhallisia kuin menevämpiäkin biisejä, mutta jokaiselle löytyy taatusti jotain mieleistä. Useamman solistin mukanaolo kruunaa kuorolaulun.

Baltic Gospel Singers juhlii ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan. Takana on monia intensiivisiä vuosia – kuoro on konsertoinut myös ulkomaan kiertueilla mm. Virossa, Ruotsissa ja Tanskassa. Tämän lomassa kuoro levyttänyt myös neljä CD:tä.

Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

Lauluja ystäville

ti 14.2. klo 18 Perniön kirkko
Pekka Laakso laulaa ja soittaa ystävänpäivään liittyviä lauluja
Vapaa pääsy, ohjelma 15 €

Rahmaninov: Vigilia

La 18.3. klo 18 Halikon kirkko

Sergei Rahmaninovin vuonna 1915 säveltämä Vigilia on yksi maailman kuoromusiikin tunnetuimmista teoksista. Ortodoksiseen liturgiaan pohjautuva 15-osainen suurteos soi ajattoman kauniisti ja hyödyntää kuoron koko ilmaisuvoimaa. Maailmansodan aikana sävelletyn Vigilian tunnelma on harras ja rauhallinen; Venäjällä syntynyt ja amerikkalaisena kuollut Rahmaninov piti sitä teoksistaan rakkaimpana. Teos vaatii laulajistoltaan paljon, mutta luo kuulijalleen poikkeuksellisen vaikuttavan konserttikokemuksen.

Vires Ensemble on 40-henkinen, keski-iältään noin 35-vuotias sekakuoro, joka valmistelee konserttikokonaisuuksia periodiluonteisesti. Kuoro esiintyy ja pitää harjoitusleirejä Auranmaalla ja lähialueilla, mutta harjoittelee usein myös Helsingissä, sillä merkittävä osa jäsenistöstä asuu pääkaupunkiseudulla. Vires Ensemblen jäseniksi kutsutaan kokeneita ja taitavia laulajia Suomen eturivin kuoroista; tuloksena on kaunissointinen ja tasapainoinen kuoroinstrumentti, joka ei kavahda vaativimpiakaan teoksia. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Riku Laurikka.

käsiohjelma 20€ aikuiset / 15€ eläkeläiset / 10€ opiskelijat

Marianpäivän konsertti

Su 26.3. klo 18 Marttilan kirkko

Salon kanttoreista Maria, Lauriina, Kaisa, Kirsi, Terhi, Aija ja Matti musisoivat Marianpäivänä Marttilassa. Ohjelmassa on sooloja, duettoja, lauluyhtyettä ja urkumusiikkia. Aiheena tietysti päivän mukaisesti Maria.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Key Ensemblen konsertti

Pe 31.3. klo 19 Halikon kirkko
Kamarikuoro Key Ensemble: Missa Papae Marcelli

Italialaisen Giovanni Pierluigi da Palestrinan Missa Papae Marcelli on epäilemättä renessanssikauden kuuluisin sävellys, tarinoiden ja myyttien ympäröimä. Tunnetuin näistä antaa ymmärtää että Palestrina "pelasti musiikin" kun katolilainen Trenton kirkolliskokous oli kieltämässä moniäänistä laulua kirkoissa. Tämä ei ehkä kirjaimellisesti pidä paikkansa, mutta Palestrinan laajassa tuotannossa tämä, paavi Marcellukselle omistettu messu on joka tapauksessa yksi hänen onnistuneimmista mestariteoksista: rikkaasti soivaa ja ylimaallisen kaunista musiikkia täydellisessä tasapainossaan. Teos on ansaitusti kuuluisa länsimaisen musiikin merkkiteos, täysin riippumatta pelastettiinko sillä moniääninen musiikki vai ei.
Konsertin täydentää toinen Palestrinan keskeisimmistä pääsiäisajan teoksista: kahdeksanääninen, Sikstuksen kappelia varten sävelletty Stabat mater, eli surevan Marian valitus ristin juurella.

Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble lukeutuu harvoihin suomalaisiin ammattikuoroihin. Vuonna 2005 perustettu kuoro on tänä päivänä keskeinen vokaalimusiikin toimija Turun alueella ja laajemminkin Suomessa. Täyteläisestä ja vakuuttavasta soinnistaan kiitetty Key Ensemble yhdistää ohjelmistoa monipuolisesti ja luovasti renessanssista nykymusiikkiin. Kuoron kokoonpano vaihtelee tarpeesta ja tilanteesta riippuen pienyhtyeistä täysikokoiseen kamarikuoroon.
Key Ensemblen seitsemästä levystä useampi on voittanut palkintoja ja ansainnut myös kansainvälistä huomiota (mm. Contemporary A Cappella Recording Award (CARA) sekä Vuoden kuorolevy). Viime vuosina kuoro on myös julkaissut monipuolisesti erilaisia audiovisuaalisia sisältöjä omalla YouTube-kanavallaan.
Omien konserttiensa lisäksi Key Ensemble esiintyy ahkerasti festivaaleilla ympäri Suomen; esimerkkeinä mainittakoon Savonlinnan Oopperajuhlat, Turun, Naantalin, Korsholman sekä Kauniaisten Musiikkijuhlat, LuostoClassic, Tampereen Sävel, Urkuyö ja Aaria sekä Musik vid havet.

Key Ensembleä johtaa tässä konsertissa Mats Lillhannus
Vapaa pääsy, ohjelma 15 €

Ehtookellojen aikaan

La 15.4. klo 18 Salon kirkko
Harri Sippel, alttoviulu, Pasi Helin, piano

Alttoviulisti Harri Sippel ja pianisti Pasi Helin yhdistävät musiikilliset visionssa duokonsertissaan. Sen aloittaa Mihail Glinkan keskeneräiseksi jäänyt sonaatti, jonka ensimmäinen romanttinen osa on vakiintunut lyyrisyydessään ja jopa myrskyisässäkin dramaattisuudessaan alttoviulistein konserttiohjelmiin itsenäisenä teoksena. Suomen ensiesityksenä kuullaan Amerikan meksikolaisen Fernando Arroyo Lascurainin teos Novel Voices, joka syntyi lähi-idän pakolaisleireissä järjestetyn musiikkiprojektin heijastuksena kuvaamaan vaikeassa tilanteessa elävien ihmisten sielun liikkeitä. Ohjelmassa englantilaisen alttoviulistin ja säveltäjän Rebecca Clarken ehkä vaikuttavin pienimuotoinen teos Morpheus kuljettaa kuulijat unen jumalan herkkiin sfääreihin. Robert Schumannin Fantasiestücke koostuu kolmesta kappaleesta, joissa säveltäjä antaa mielikuvituksensa laukata siivittäen alttoviulun ja pianon monitahoiseen kamarimusiikilliseen dialogiin. 

Harri Sippel opettaa alttoviulunsoittoa Turun konservatoriossa ja Turun Taideakatemiassa, jossa hänen toimenkuvaansa kuuluvat myös instrumenttipedagogiikka ja kamarimusiikki. Nykyisin hän opettaa alttoviulunsoittoa myös Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Pasi Helin toimii Turun konservatoriossa pianonsoiton lehtorina ja klassisen laulun opiskelijoiden pianistina ja lied-opettajana.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Salon musiikkiopiston viulistin Aada Tinellin tutkintokonsertti

ma 8.5. klo 19 Salon kirkko
Vapaa pääsy 

Salon musiikkiopiston laulajien tutkintokonsertti

Ma 22.5. klo 19 Salon kirkko
Vapaa pääsy

GospelSalo -kuoron keväinen konsertti

To 25.5. klo 19 Salon seurakuntatalo
Vapaa pääsy, ohjelma 10 

Salon musiikkiopiston kevätkonsertti

To 1.6. klo 18 Uskelan kirkko
Vapaa pääsy

Oopperaa ja muuta

Ke 28.6. klo 19 Salon seurakuntatalo
Laivaston soittokunnan saksofonikvartetti:
Pekka Siponen, sopraanosaksofoni, Jonas Granholm, alttosaksofoni
Kasper Haikonen, tenorisaksofoni, Perttu Nurkka, baritonisaksofoni
Pia Pajala, sopraano
Ville Pere, piano

Mascagni - Grieg - Puccini - Lehár
Konsertin avaa kokoelma Mascagnin musiikkia oopperasta L´amico Fritz ja konsertin pääteemana onkin oopperamusiikki; otteita kuullaan mm. Puccinin Madame Butterflysta ja Lehárin Iloisesta leskestä. Konsertin päättää Griegin musiikki: mm. Solvejgin laulu ja Vuorenkuninkaan luolassa; sekä Mascagnin Ave Maria.
Vapaa pääsy


 

iloisesti laulava gospelkuoro
Baltic Gospel Singers ulkoilmakonsertissaan keväällä 2022