Flyygeli sinisessä valaistuksessa

Ukrainalaisen kirkkolauluyhtye Kaanonin konsertti

la 29.6. klo 14, Kosken Tl kirkko

Kirkkolauluyhtye Kaanon on perustettu toukokuussa 1991 Tšerkasyn kaupungissa Ukrainassa. Lauluyhtye on kiertänyt aktiivisesti konsertoiden lähes heti perustamisestaan lähtien paitsi Ukrainassa myös kaukana sen rajojen ulkopuolella. Kesä-heinäkuun vaihteessa yhtye on pariviikkoisella Suomen-kiertueella. Yhtye esittelee suomalaisille kuulijoille uuden konserttiohjelmansa "Kirkkomusiikkia ja hengellisiä lauluja", joka koostuu ukrainalaisen kirkkomusiikin ja hengellisen sekä klassisen musiikin helmistä. Yhtyeen taiteellinen johtaja on Ievgen Valovenko, solistina laulaa lyyrinen baritoni Juri Iltšuk.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 15 €

Ehtookellot ja pieni iltasoitto. 60 vuotta Yliskylän urkuja

la 29.6. klo 18, Yliskylän kirkko

Lauantai-illan iltasoitossa Pekka Laurila soittaa Yliskylän kirkon uruilla kesäistä urkumusiikkia. Pekka Laurila on eläkkeellä oleva musiikin harrastaja ja metsänhoitaja. Hänen lapsuuskotinsa oli Yliskylän kirkon vieressä. Tästä oli hyvä lähtökohta kirkon urkuihin ja jumalanpalvelussoittoihin, jotka hän aloitti vuonna 1963 ennen rippikoulua. Yhden sunnuntain tuuraussoitto johti 10 vuoden urkurin uraan Yliskylän kirkossa.
Tilaisuuteen vapaa pääsy.

Sydänkesän säveliä "Ei huonot"

su 30.6. klo 15, Kiskon kirkko

Lilli Paasikivi, Johanna Rusanen, Jorma Uotinen ja Marko Hilpon bändi
Konsertti on loppuunmyyty

Kesän Taidemusiikkipäivät Halikon kirkossa

Halikon musiikkiyhdistys järjestää yhteistyössä Salon seurakunnan, Salon kaupungin kulttuuripalvelujen, Juha Punta -säätiön ja EPF:n kanssa taidemusiikkipäivät Halikon kirkossa

ke 17.7. klo 16, Iiris Lipasti, sello
Iiris Lipasti (s. 2003) rakastui sellon ääneen ensikuulemalta jo kuusivuotiaana. Hän aloitti sello-opintonsa 2010 Salon musiikkiopistossa Marjo Anttilan oppilaana. Siitä lähtien Iiriksen innostus sellon soittamiseen on vain kasvanut. Hän opiskeli Salossa yhteensä yhdeksän vuotta, jonka aikana hän soitti useissa eri kokoonpanoissa kuten Salon Kabinettiorkesterissa. 2019 Iiris pääsi Sibelius-lukioon ja samalla hän siirtyi jatkamaan sellon syventäviä opintojaan Helsingin Konservatorioon Sami Mäkelän johdolla. Iiris sai syventävien opintojen päättötodistuksen keväällä 2022. Syksyllä 2022 Iiris aloitti sellon ammattiopinnot Helsingin Konservatoriossa jatkaen Sami Mäkelän oppilaana. Ammattiopintojen aikana hän on päässyt soittamaan muun muassa sinfoniaorkesteri Helsinki Concordiassa sekä laajentanut taitojaan merkittävästi solistina.

to 18.7. klo 16, Luka Pan, Kai Yang, Veikka Mutanen, piano
Salon musiikkiopiston nuoret pianistit tuovat taiturilliset terveiset Kesän Taidemusiikkipäiville.

ke 24.7. klo 16, Kaisa Kaartinen, piano
Kaisa Kaartinen aloitti pianon soiton opintonsa seitsemänvuotiaana kotikunnassaan Perniössä. Hänen pitkäaikaisimmat opettajansa ovat Eveliina Kytömäki (Turun AMK, 2021-) ja Mirva Pasma (Halikon musiikkiyhdistys, 2010-2019). Viime keväänä Kaisa palkittiin Pianoaura -kilpailuissa ja hän esiintyi yhtenä Turun filharmonisen orkesterin nuorista solisteista. Viime syksyn hän on opiskelijavaihdossa Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa. Vuosien aikana opintojen lisäksi kokemusta on karttunut konserteista, pianokilpailuista ja mestarikursseilta ympäri Suomea ja hiukan Suomen ulkopuoleltakin.

to 25.7. klo 19, Kesän Taidemusiikkipäivien päätöskonsertti, Sonja Fräki, piano
Sonja Fräki on kansainväliseti palkittu pianotaiteilija, joka esiintyy laajasti niin solistina kuin kamarimuusikkonakin. Fräki valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2016 aiheenaan Kalevi Ahon pianotuotanto. Hän toimii säestyksen ja pianonsoiton lehtorina musiikkiopisto Juvenaliassa Espoossa sekä kamaripianistina Sibelius-Akatemiassa.
Vapaa pääsy, käsiohjelma 20€

Ilta elokuvamusiikin parissa

ti 6.8. klo 18, Perniön kirkko

Seeli Toivio, sello ja laulu

Elokuisen illan leffakonsertti kestää tunnin, ja siinä kuullaan paljon elokuvamusiikkia, mm. Ennio Morriconea, Tuulen viemää, Titanic, Vertigo sekä monta muuta tuttua teemaa. Seeli Toivio on monipuolinen muusikko, hän valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta ja ylsi mm. viime Toivo Kuula -laulukilpailun finaaliin sekä voitti erikoispalkinnon. Toivio on esiintynyt ympäri maailmaa sellistinä ja laulajana mm. New Yorkin Carnegie Hallissa, Wienin Musikvereinissa ja Lontoon Queen Elizabeth Hallissa, Keski-Euroopassa laajasti sekä Aasiassa; oopperadebyyttinsä hän teki Wagnerin Erdan roolissa. Seeli Toivio myös säveltää ja sovittaa sekä tekee mm. koneteknoa. Tervetuloa tunnelmalliseen konserttiin, jossa voit nauttia mm. Suomifilmien musiikin tunnelmista!

Vapaa pääsy, ohjelma 20 euroa.

Tapiolan kuoro: Kesäisiä lauluja

pe 9.8. klo 18, Kosken Tl kirkko

Tapiolan kuoro on espoolainen, kansainvälisesti tunnettu ja palkittu lapsi- ja nuorisokuoro. Se perustettiin vuonna 1963, ja se kasvanut tavallisesta suomalaisesta koulukuorosta yhdeksi kansainvälisen kuoromaailman tunnetuimmista instrumenteista. Tapiolan kuoro konsertoi vuosittain useita kymmeniä kertoja sekä Suomessa että ulkomailla. Vuosikymmenten aikana kuoro on tehnyt yli 80 kansainvälistä kiertuetta, joista kolme maailman ympäri. Pasi Hyökki on toiminut Tapiolan kuoron taiteellisena johtajana vuodesta 2008. Hyökin oma musiikkiura on alkanut aikoinaan Tapiolan kuoron riveistä. Konsertin järjestelyissä Kosken Tl Nuorisoseura. Vapaaehtoinen kolehti.

Salon Hautaustoimisto Oy Saustila 85-vuotiskonsertti

pe 9.8. klo 18, Uskelan kirkko

"Elämästä kuolemaan”
Esiintyjinä Kaisa Kraft, sopraano, Samuli Takkula, baritoni, Anni Collan, piano, Anna-Maaria ja Olli Varonen, sello