Retriitit ja hiljaisuus

Retriitti on muutaman päivän – usein viikonlopun – mittainen vetäytyminen pois arjen rutiineista ja kiireestä. Se on paikka levähtää ja kuunnella itseään ja Jumalaa kaikessa rauhassa.

Vuoden 2022 retriitit

Äijäretriitti Paimiossa

7.–9.10.2022 Paimion Rantalan leirikeskuksessa, Hirvonpääntie 560

Tuntuuko siltä, että on tullut taas hiukan tehtyä töitä? Paluu koronasta normaaliin kummeksuttaa? Tai että muuten vaan olisi tauon paikka? Että olisi syytä uudestaan opetella hengittämään kaikessa rauhassa sisään ja ulos?

Paimion ja Salon seurakunnat järjestävät yhteistuumin ja vakain aikein retriitin miehille Paimion Rantalan leirikeskuksessa.

Äijäretriitti on mahdollisuus pitää hengähdystaukoa. Saa jättää arjen hetkeksi taakseen – se jaksaa kyllä odottaa sen aikaa. Retriitissä hiljennetään vauhtia ja mieltä. Siellä saa olla (osan aikaa) äijästi hiljaa, mutta ollaan sitä porukalla – kaveria ei jätetä. Retriitissä ei velvoiteta olemaan tietyllä ”oikealla” tavalla mitään (väkisin äijäilykään ei ole pakollista). Siellä sitoudutaan vain kunnioittamaan yhteistä oikeutta olla hiljaa ja funtsia asioita, tai olla funtsimatta, jos siltä tuntuu. Aikataulussa on väljyyttä. Papin kanssa saa jutella, mutta saa sen kanssa olla juttelemattakin. Ruokaa saa ja saunakin lämpiää. Ehtoollista jaetaan pyhäaamuna niin haluaville.

Hinta salolaisilta ja paimiolaisilta 80 €, muilta 105 €; opiskelijat ja työttömät (edellyttää todistuksen esittämistä) 60 €.

Mahtaisiko sopia sinulle? Kokeilisitko ainakin? Ilmoittautuminen syyskuun loppuun mennessä Paimion kirkkoherranvirastoon, puh. 044 737 3500. Peruutuspaikkoja voi toki kysyä tämän jälkeenkin.

Lisätiedot: Miika Rosendahl (miika.rosendahl@evl.fi, 044 737 3510) tai Timo Viitanen (timo.viitanen@evl.fi, 044 774 5295).

Vuonna 2023 tulossa

21.-23.4.2023 Taideretriitti Naarilan leirikeskuksessa
Tiedustelut ja ilmoittautumiset puhelimitse Liisi Kärkkäiselle 1.12.2022 alkaen, puh.044 774 5266.