"Sallikaa lasten tulla"

Lapset ovat tervetulleita kaikkiin seurakuntamme jumalanpalveluksiin! Kirkoista löytyy kirkkopussit ja muuta puuhaa lainattavaksi tilaisuuden ajaksi.

Ehtoolliselle lapset pääsevät oman aikuisen seurassa. Messuissa on aina tarjolla myös alkoholitonta viiniä, jota saa pyytäessä ehtoollisen jakajalta. Vaihtoehtoisesti lapselle voidaan antaa pelkkä ehtoollisleipä, jos lapsen mukana oleva aikuinen niin toivoo. Ehtoollien jakaja kysyy lapsen kohdalle tullessaan aikuiselta, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet. Kumpikin vaihtoehto on hyvä tapa lapselle päästä mukaan yhteiseen ehtoollispöytään!

Perhekirkot ovat jumalanpalveluksia, jotka on suunnattu erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Kaikenikäiset vauvasta vaariin ovat tervetulleita!

Osa Jumalanpalveluksista on erityisesti suunnattu lapsiperheille. Perhekirkossa pienimmät osallistujat huomioidaan muun muassa tekstin ja musiikin valinnassa. Pieni hälinä kuuluu asiaan, ja lapsen kanssa voi kulkea kirkossa katselemassa ja ihmettelemässä myös tilaisuuden aikana.

Lasten nurkkauksen, kirkkopussien, wc-tilojen ym. löytymisessä ja muissa kysymyksissä seurakuntamme työntekijät auttavat mielellään.

Neljä naista Halikon kirkon ovella. Kolmella nukke sylissä.
Varhaiskasvatuksen kirkkotiimi Halikon kirkolla.
YouTube-video

"Naiset haudalla" perheiden Pääsiäiskirkossa. Mukana menossa myös lapsikuoro Allegro.

Kasvatuksen esimies (varhaiskasvatus), seurakuntapastori
Salon seurakunta