"Sallikaa lasten tulla"

Lapset ovat tervetulleita kaikkiin seurakuntamme jumalanpalveluksiin! Kirkoista löytyy kirkkopussit ja muuta puuhaa lainattavaksi tilaisuuden ajaksi. Pieni hälinä kuuluu asiaan, ja lapsen kanssa voi kulkea kirkossa katselemassa ja ihmettelemässä myös tilaisuuden aikana. 

Ehtoolliselle lapset pääsevät oman aikuisen seurassa. Messuissa on aina tarjolla myös alkoholitonta viiniä, jota saa pyytäessä ehtoollisen jakajalta. Vaihtoehtoisesti lapselle voidaan antaa pelkkä ehtoollisleipä, jos lapsen mukana oleva aikuinen niin toivoo. Ehtoollien jakaja kysyy lapsen kohdalle tullessaan aikuiselta, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet. Kumpikin vaihtoehto on hyvä tapa lapselle päästä mukaan yhteiseen ehtoollispöytään!

Osa Jumalanpalveluksista on erityisesti suunnattu lapsiperheille. Perhekirkossa pienimmät osallistujat huomioidaan muun muassa tekstin ja musiikin valinnassa. 

Lasten nurkkauksen, kirkkopussien, wc-tilojen ym. löytymisessä ja muissa kysymyksissä seurakuntamme työntekijät auttavat mielellään.

 

Kirkkonuket Klaara, Pekka ja Auli sekä Annukka-pappi Halikon kirkon ovella.
Kirkkonuket Klaara, Pekka ja Auli sekä Annukka-pappi Halikon kirkon ovella.

"Naiset haudalla" perheiden Pääsiäiskirkossa. Mukana menossa myös lapsikuoro Allegro. 

Ota yhteyttä

Kasvatuksen esihenkilö (varhaiskasvatus), seurakuntapastori
Salon seurakunta