Musiikki

Tervetuloa musiikkityön sivuille!

Musiikkia kaikille

Tavoitteenamme on musiikin keinoin sytyttää ihmisten sydämissä usko, toivo ja rakkaus. Haluamme mahdollistaa seurakunnassa rikkaan ja monipuolisen jumalanpalveluselämän, olla mukana ihmisten ilossa ja surussa musiikin kautta, kannustaa kaikenikäisiä musiikin ihmeelliseen maailmaan, ja tarjota korkeatasoisia konsertteja eri puolilla seurakuntaa.

Kanttorit

Salon seurakunnassa on kymmenen kanttoria, jotka vastaavat musiikkityön suunnittelusta ja toteutuksesta alueillaan. Välillä tehdään yhteisiä projekteja kanttoreiden ja kuorojen kesken. Onkin ollut hauska huomata, kuinka paljon meillä on kuorolaisia yhteensä ja kuinka hienosti laulu sujuu, kun kokoonnumme konsertoimaan.

Lapset laulamaan

Musiikkityötä tehdään paljon lasten parissa: kanttorit vierailevat perhekerhoissa ja päiväkerhoissa, eskareissa ja kouluissa, ovat mukana järjestämässä lastenkirkkoja, ja pitävät lapsikuoroja. Kanttorin voi joskus bongata tyttö- tai poikaleireiltä ja partioleireiltä. Lisäksi järjestetään lastenkonsertteja. Jo vauvaikäiset voivat aloittaa musiikkitaipaleensa seurakunnan muskarissa.

Nuoret viisuilemaan

Rippikoulutaipaleella kanttori on mukana koko matkan ajan ensimmäisestä kokoontumisesta leirille ja konfirmaatioon. Riparien jälkeen kanttorit käyvät nuorten leireillä ja isoskoulutuksessa. Seurakunnassa on iso nuorisokuorokin, Diskantti, joka tekee joka toinen vuosi konserttimatkan ulkomaille. Toinen nuorten kuoro toimii Perniössä. Bändit hoitavat hienosti nuortenmessujen musisoinnin.

Musiikkia aikuisempaan makuun

Aikuistyössä kirkkomusiikin näkyvintä ja kuuluvinta osaa ovat kirkkokuorot, joita iloksemme on jokaisella alueella. Kirkkokuorot ovat erityisen tärkeitä suurien juhlapyhien messuissa. Kirkkokuoro vaatii sitoutumista, mutta kiireisemmille lauluintoisille on aina välillä tarjolla kolmen kerran kuoroja, joissa sitoudutaan vain pariin harjoitukseen ja yhteen keikkaan. Seurakunnassa on myös bändejä aikuisille, ja niitä kuullaan erityisesti Keidas-illoissa, Tuomasmessuissa ja Sanan ja rukouksen illoissa.

Musiikkia vanhemmalle väelle

Vanhemmalle väelle on omia kuoroja. Kanttorit vierailevat säännöllisesti vanhainkodeissa ja muissa laitoksissa laulattamassa virsiä ja hengellisiä lauluja. Yhteistyö diakoniatyön kanssa on kaikilla alueilla tiivistä.

Tulisitko Sinäkin mukaan musisoimaan?

Monenlaista on siis tarjolla, mutta juuri mikään ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia laulajia ja soittajia. Tule mukaan, jos sinulla on vähänkin laulunlahjoja tai soittotaitoa – ja joskus pelkkä innostuskin riittää, sillä tekemällä oppii.

Toivottavasti näemme juuri Sinut mukana seurakuntamme musiikkitoiminnassa! Laulamassa, soittamassa ja kuuntelemassa. Ja tietysti mukana messussa, seurakuntamme tärkeimmässä juhlassa!

Konsertteja ja muuta musiikkia

Musiikkia moneen makuun. Lue lisää

Kesäkonserttisarja 2017

Sunnuntaisin klo 20. Lue lisää

Tervetuloa kuoroon!

Seurakunnassa on tarjolla monenlaisia kuoroja, joista voi valita mieleisensä. Lue lisää

Kirkollisten toimitusten musiikki

Kasteissa, häissä ja hautajaisissa voidaan musiikilla ilmentää toimituksen luonnetta ja kristillistä uskoa. Lue lisää

Pulisevat patalaput

Pulisevat patalaput on Salon seurakunnan lasten musiikkiin keskittynyt kokoonpano. Lue lisää

Musiikkileikkikoulu

Laulamista, loruilua, musiikin kuuntelua, soittamista, musiikkiliikuntaa ja luovaa ilmaisua. Lue lisää

Salon kanttorit

Salon seurakunnassa on kymmenen kanttoria. Kaikilla on on oma seurakunta-alue vastuullaan, mutta kaikki tekevät messuja ja kirkollisia toimituksia myös koko seurakunnan alueella. Kanttoreilla on paljon yhteisiä konsertteja, ... Lue lisää

Salon urut

Salossa on yhteensä kaksitoista urkua ja lisäksi muutamat tietokone- ja digitaaliurut. Näillä sivuilla haluamme esitellä kuvin ja dispositioin urkujamme. Suurimman osan kuvista on ottanut urkuhuoltajamme Helmuth Gripentrog.  Lue lisää

Joululevy "Luona seimen"

Uskela-kvartetti, jossa laulaa neljä Salon kanttoria, teki levyn jouluksi 2014. Lue lisää

Kesäkonsertit kirkoissa 4.6. lähtien sunnuntaisin klo 20.