Puinen risti. Etiopialainen mies nousee rappusia. Taustalla vihreä metsäinen laakso.

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti. Matt. 28:19–20

Lähetys ja kansainvälinen vastuu

Lähetys on kirkon olemuksen ydin. Kirkko on olemassa, koska sillä on Jeesuksen antama tehtävä kertoa Jeesuksesta ja hänen pelastustyöstään sekä osoittaa kristillistä lähimmäisenrakkautta. Tämä tehtävä on annettu jokaiselle kristitylle Jeesuksen kaste- ja lähetyskäskyn (Matt. 28:19-20) sanoin. Evankeliumi (ilosanoma) rohkaisee palvelemaan ja välittämään lähimmäisistä lähellä ja kaukana, huolehtimaan koko luomakunnasta sekä toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. 

Lähetys on kokonaisvaltaista Jeesuksen esimerkin mukaisesti.
Siihen kuuluu:

  • Evankeliumin kertominen
  • Diakoninen palvelu 
  • Oikeudenmukaisuuden edistäminen

Seurakunnat toimivat sekä omalla alueellaan että osana maailmanlaajaa kirkkoa. Ne toteuttavat kokonaisvaltaista lähetystehtävää yhteistyössä Linkki avautuu uudessa välilehdessälähetysjärjestöjen kanssa. Seurakunnallamme on kymmenen nimikkolähettiä / lähettiperhettä ja 11 nimikkokohdetta. Lisäksi kerhoilla ja piireillä on kummikohteita.  Kirkon Ulkomaanapu toteuttaa kirkon kansainvälisen diakonian tehtävää.

Tässä työssä voi olla mukana monin eri tavoin: