Salon kirkko

Kirkkokatu 7 , 24100 Salo

Salon kirkko

Arkkitehti G. E. Ekestubben suunnittelema kirkko rakennettiin vuonna 1894 alunperin rukoushuoneeksi. Salon pienen seurakunnan kirkoksi se vihittiin muutostöiden jälkeen vuonna 1927. Torni pystytettiin kuusi vuotta myöhemmin. Kirkkokansaa Salon kirkkoon mahtuu noin parisataa.

Alttaritaulun, joka kuvaa Kristuksen kirkastumista, on maalannut Venny Soldan-Brofelt. Ikkunoiden lasimaalaukset ja kaikki vuoden 1927 suuret muutostyöt on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Lasimaalausten aiheena on orjantappuraseppele.

Salon kirkko uudistettiin arkkitehti Lauri Hollménin suunnitelmien mukaan v. 1985, jolloin kodikas kirkkosali sai vihreän värisävyn. Uudet valaisimet suunnitteli Lisa Johansson-Pape. Kirkkorakennuksen täyttäessä sata vuotta 1994 sinne hankittiin Uuno Eskolan Kristus-aiheinen mosaiikkiteos.

Salon kirkon urut on esitelty täällä.

Kirkossa on istumapaikkoja 250.

Messu Salon kirkossa

2. adventtisunnuntai "Kuninkaasi tulee kunniassa"
ViitanenTakkula

Kirkkovaltuuston kokous

Salon kirkossa, Kirkkokatu 7

Venäjänkielinen jouluhartaus Salon kirkossa

Joulun sanomaa ja tunnelmaa venäjäksi. Krysanteemit-kuoro, Viitanen.

Lasten kauneimmat joululaulut Salon kirkossa

Tervetuloa laulamaan joululauluja koko perheen voimin!
Saarinen, Lahti, Rantatalo

Kauneimmissa joululauluissa edellytetään koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Ota henkilöllisyystodistus ja koronapassi esille tullessasi kirkkoon. Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin.

Lasten kauneimmat joululaulut Salon kirkossa

Tervetuloa laulamaan joululauluja koko perheen voimin!
Saarinen, Lahti, Rantatalo

Suutela-Kuisma, Takkula, Seppälä