Uutisia Salon seurakunnasta

Kastetulle lahjaksi puu

20.7.2021 12.34

Salon seurakunnan antaman kastetodistuksen välissä on lahjakortti, jossa kerrotaan, että seurakunta on hankkinut kastetulle lahjaksi puun Nepaliin tai Tansaniaan. Puut tekevät hyvää monella tavoin. Jo taimien alkukasvatus tarhoilla antaa työtä ja tukee näin paikallista yhteisöä. Ja pidemmälle ajateltuna kaikki ilmastonmuutosta torjuva lievittää ihmisten ahdinkoa ja edistää seurakunnan työtä. Seurakunnan lahjoittamat puut istutetaan alueille, joilla paikalliset ovat sitoutuneet ilmastonmuutoksen torjumiseen, ja seurakunta tilittää loppuvuodesta jokaisesta kastepuukortista 10 € Suomen Lähetysseuran ympäristötyöhön. Puiden istutuksen lisäksi rahalla rakennetaan vesipisteitä, valmistetaan puuta säästäviä liesiä ja kehitetään maanviljelysmenetelmiä. Esimerkiksi Itä-Afrikasta kerrotaan, että kirkko tekee vahvasti lähetystyötä, julistaa evankeliumia ja kasvaa kohisten, ja uusia seurakuntia syntyy. Mutta jos pellot eivät tuota satoa ja ihmiset voivat huonosti, ei kerry myöskään kolehteja ja kymmenyksiä, ja seurakunnat joutuvat rajoittamaan esimerkiksi kirkkojen rakentamista.